5 asiaa jotka täytyy tietää veneen rahoituksesta

MAINOS Vinkit 19.09.2019

Suomen johtava taloustuotteiden vertailusivusto, VertaaEnsin.fi keräsi vinkkejä siitä, mitä pitäisi tietää tulevan veneen rahoittamisesta.

Oli sitten kyse taloudellisen tilanteesi arvioimisesta, kuukausimaksun neuvottelusta tai vain rahoituksen valinnasta, nämä asiantuntijan vinkit ovat lukemisen arvoisia!

1. Ennen kuin ostat uuden tai käytetyn veneen, arvioi taloudellinen tilanteesi

Ennen kuin lähdet venekauppaan tai selailemaan nettivenettä, laske kustannukset tarkkaan. Arvioi budjettisi, ja ota huomioon kaikki mahdolliset veneeseen liittyvät maksut. Veneen hankkimiseen ja omistamiseen liittyy monia muitakin kuluja kuin vain hankintahinta.

Kun mietit omaa taloudellista tilannettasi, käy läpi tulosi ja arvioi mahdollisuutesi veneen oston suhteen. Ota huomioon venelainan mahdollinen kuukausimaksu korkoineen, veneen varastointi- ja nostokustannukset, vakuutukset, ylläpito ja korjaukset, polttoainekustannukset, satamamaksut ja muut mahdolliset lisäkulut. 

Käy läpi myös muut kuukausimenosi, ja tee kaikista kuluista arvio, ja laita ne esimerkiksi excel-taulukkoon. Voitko kenties päästä eroon joistain menoeristä, jotta veneeseen jää enemmän rahaa? Jos sinulla on vanhoja lainoja, mieti voisiko yhdistelylaina tuoda sinulle säästöjä. Näin saat realistisen kuvan omista kustannuksista ja mahdollisuuksista veneen ostoon.

2. Mieti, onko venelaina perusteltua?

Iso osa veneenostajista hakee rahoitusta hankintaansa. Venelainaa tarjoavat venekauppiaat, sekä pankit ja muut rahoituslaitokset. Onko lainan ottaminen kuitenkaan perusteltua venettä hankkiessa? Kyllä, ja ei.

Veneen rahoittaminen muulla kuin omalla rahalla voi olla järkevää useassa tapauksessa. Lainan ottaminen tuo helpotusta arkeen, ja veneen saa käyttöönsä nopeammin, kuin säästämällä vuosia. Vene säilyttää myös arvonsa hyvin, joten hyvin suunnitellun venelainan ottaminen on kannattavaa. Joissakin tapauksissa venettä voi käyttää myös ansion hankintaan, joten myös tietyt verovähennykset voivat olla mahdollisia. 

3. Varaa käsiraha

Kun ostat venettä lainalla, varaa käteistä rahaa valmiiksi. Vaikka suunnitelmissa olisi ostaa vene lainalla, varaa käsirahaa valmiiksi. Toisin kuin autolainojen kohdalla, useat venelainaa tarjoavat yritykset vaativat käsirahan. 

Käsiraha voi olla tavallisesti jopa 15-20% veneen hankintahinnasta. Tämä vaihtelee veneen iän, koon, tyypin, lainaehtojen, sekä lainan määrän mukaan. Jotkin lainanantajat tarjoavat parempia ehtoja, tai vaativat eri käsirahavaihtoehtoja. 

4. Neuvottele ja vertaile

Kun sopiva vene-ehdokas on löytynyt, usein on edessä tiukat hintaneuvottelut. Veneitä vertailemalla, ja hinnasta tinkimällä voi säästää ison rahasumman, joten vertaileminen ja neuvotteleminen kannattaa aina.

Sama kannattaa tehdä rahoitusta vertailtaessa. Vaikka pankkien kanssa neuvotteleminen voi olla haastavampaa kuin yksityisten veneenmyyjien, kannattaa aina kysyä ja vertailla eri vaihtoehtoja. Rahoittajat haluavat sinut asiakkaakseen, ja siksi etukäteen vertailemalla ja kysymällä voi säästää.

Muista siis vertailla kaikki rahoitusvaihtoehdot huolellisesti.

5. Muista lainaamisen yleiset säännöt

Lähtökohtaisesti pankit arvioivat lainansa aina hakijan mukaan, joten yleisesti päteviä sääntöjä on vaikea tehdä. Kuitenkin tietyn lainalaisuudet pätevät lähes aina lainaamisessa. 

Muista siis seuraavat seikat kun neuvottelet uutta lainaa.

- Korko laskee yleensä lainan määrän noustessa.

- Korko laskee yleensä, kun laina-aika lyhenee.

- Suurempiin lainasummiin saa yleensä pidemmän maksuajan. Useimmissa tapauksissa venelainat vaihtelevat neljästä 20 vuoteen.

- Usein voit siirtää lisävarusteiden, kuten elektroniikan, perävaunujen ja jopa laajennettujen takuiden kustannukset venelainaan. Muista valita koko haluamasi paketti etukäteen ja määritä lainasumma koko tarpeen mukaan.

- Muista lukea kaikki lainaan liittyvät ehdot ja kulut. Näin tiedät mitä joudut maksamaan jos tilanteesi tai maksukykysi muuttuu.

Katso lisätietoja yhdistelylainasta VertaaEnsin.fin sivulta!

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä