AMT 210 BR - Iso kotimainen Bow Rider huippuluokan ajo-ominaisuuksilla

Koeajot 19.08.2021

AMT-veneet ovat tunnettuja hyvistä ajo-ominaisuuksista. Iso 6,3-metrinen lasikuituvene AMT 210 BR ei tee poikkeusta, mutta miten veneen muut ominaisuudet?

Nettiveneen koeajamassa AMT 210 BR:ssä oli koneena 200-hevosvoimainen Honda. Nykyään AMT-veneiden myynnistä vastaa Suomessa Yamaha-verkosto, joten veneet varustetaan Yamahan perämoottoreilla.

Suomessa Kontiolahdella valmistettavat AMT-veneet nauttivat korkean laadun tuomasta maineesta. Vienti vetää hyvin. AMT-veneitä myydään eniten Norjaan ja Ruotsiin, mutta tärkeitä vientimaita ovat Sveitsi, Saksa, Tanska, Viro, Venäjä, Englanti, Belgia ja Hollanti.

Laatu vakuuttaa

Array

AMT tulee muuten sanoista Advanced Marine Tech, ei perustajan Aimo “Ami” Mustosen nimikirjaimista. Venemerkin laatumaineesta kertoo jotain valmistajan kertoma tarina:kun messuilla ihmiset kysyvät, missä maassa veneet valmistetaan ja he saavat vastauksen ‘Suomessa’, loppuvat kyselyt laadun ympärillä kuin seinään. Hienoa, että suomalaista veneenrakennuksen osaamista arvostetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella.

AMT 210 BR on isokokoinen avovene

AMT 210 BR:n ison koon huomaa heti, kun astuu veneeseen sisään laiturilta. Ilahduttavasti keulasta kyytiin kapuamiseen on panostettu. Keulakaiteet ovat tukevat ja veneeseen laskeudutaan käteviä portaita pitkin.

Koeajoveneen liukuesteenä toimiva tiikki on lisävaruste. Ilman lisäpanoksia AMT 210 BR liukuesteinä toimivat harmaat laminaatit.

Edessä on molemmin puolin venettä kookkaat sohvat. Ohjaamo pulpetteineen on BR- eli Bow Rider -veneille ominaiseen tapaan keskellä venettä, sivulta katsoen jopa hieman keskilinjan etupuolella. Se tietää hyvää tuulilasin taakse jääville tiloille.

Mukavuusistuimet ja tilaa seitsemälle

Koko veneen levyinen kookas tuulilasi jakautuu kahteen osaan keskeltä. Alaosa taipuu taaksepäin pulpettia vasten, yläosa eteenpäin. Tuulilasin takana on sekä kuskilla että kartturilla comfort-istuimet, joiden mukavuus ja tukevuus ajossa ovat korkealla tasolla.

Ohjaamon takana on u-muotoinen sohva. Kaikkien veneen sohvien alla on säilytystilaa tavaroille. Lisää löytyy ohjaamon isokokoisista pulpeteista. Pienet ja vähän isommatkin retkipäivän romppeet saa kätevästi piiloon istuimien alle.

Veneen perässä on isot uimatasot ja kaksi ankkuri- tai köysilaatikkoa.

Vakiovarusteena paljon tarpeellista

Veneen vakiovarustelu on asiallinen. Ilman lisiä mukava on muun muassa comfort-istuimet suojahupuilla, sadevesityhjenevä avotila, dryfeel-tyynysarja, Abloy-lukko polttoaineen täyttöluukussa, automaattinen pilssipumppu, 140 litran kiinteä polttoainesäiliö ja erillinen varapolttoainesäiliö.

Lisävarusteena mukaan saa esimerkiksi koeajoveneessä olevat trimmitasot joystick-ohjauksella, pöydän takasohvan keskelle, keulan aurinkopatjan, satamapeitteen, lämmittimen, vetolaatikkojääkaapin, painevesijärjestelmän ja kaksoisakkujärjestelmän.

Korkeat laidat ja hiljainen kulku

Ajossa AMT 210 BR tuntuu isolta veneeltä, vaikka eihän 6,3 metriä pitkä ja 2,4 metriä leveä Bow Rider mikään jättiläinen ole.

Korkeat laidat, hiljainen kulku ja järeä 950 kilon paino ilman moottoria vaikuttavat sekä ajettavuuteen että tunnelmaan. Myös väkivahva 200-hevosvoimainen perämoottori vaikuttaa kokonaisuuteen, joka on korkeatasoinen sekä tyylikäs.

Kuljettajan olot ovat hyvät. Vene käyttäytyy sivistyneesti ja nousee kevyesti haluttuun ajonopeuteen. Kokonaisuutena AMT 210 BR tarjoaa seitsemälle matkustajalle vakaata ja kohtalaisessa 2-3 metrin aallokossa mukavan suojaisaa kyytiä.

 • Array
 • Array
 

Yhteenveto

AMT 210 BR sopii ihmiselle joka haluaa tyyliä ja laatua sekä hyvää ajettavuutta jopa veneen noin 40 solmun huippunopeudella.

Antti Liinpää

AMT 210 BR + 200 hv perämoottori

Pituus:  6,30 m
Maksimileveys: 2,40 m
Paino:  950 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 7
Moottori: 130-200 hv
Huippunopeus: 40 solmua
Hinta:  Vene + 200 hv Yamaha-moottori, pakettihinta: 51130 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.