Bella 640 DC – tyylikäs päiväkruiseri tarjoaa helppoa ajettavuutta

Katso video
Koeajot 09.07.2019

Bella 640 DC on kauden 2019 uutuus. DC- eli päiväkruiseri-veneet tarjoavat avoveneilyssä samanlaista ajamisen nautintoa kuin autojen gran turismot.

Bella 640 DC on kauden 2019 uutuus. DC eli Day Cruiser- eli päiväkruiseri-veneet tarjoavat avoveneilyssä samanlaista ajamisen nautintoa kuin autojen gran turismot eli GT:eet.

DC-veneet tarjoavat erinomaiset ajamisen eväät päiväkruisailuun, jopa urheilullisen suorituskyvyn ja mukavuutta meri- tai järvielämästä nautiskeluun suurella avotilallaan. Lisäksi 6,58 metriä pitkä ja 2,34 metriä leveä Bella 640 DC tarjoaa kannen alta edestä löytyvällä nukkumatilallaan mahdollisuuden venyttää päiväkruisailu yön yli ulottuvaksi retkeilyksi.

Bella 640 DC:n juuret löytyvät perinteikkään kotimaisen venevalmistajan Bella-Veneiden toisen brändin Flipperin mallistosta. Bella 640 DC saa kiittää kaudelle 2019 uudistunutta Flipper 650 DC:tä edustavista muodoistaan, mutta kun pääsee vertailemaan veneitä vierekkäin ja vesillä, ymmärtää, että eroja löytyy.

Oivallinen retkivene helpolla sisäänkululla

Array

Bella 640 DC tarjoaa tyylikkään olomuodon, siistin ja käytännöllisen ohjaamon sekä matkustamon jopa seitsemälle, runsaasti säilytystilaa ja retkeilyyn sopivia vakio- ja lisävarusteita.

Veneeseen astuminen on helppoa keulasta tukevan keulakaiteen sekä karhean keulan pinnan ansiosta. Raskastekoisen matkustajan astuminen keulalle kertoo, että veneen pohjan suunnittelussa on haluttu ottaa huomioon mukavuus ja turvallisuus. Vene tuntuu vakaalta, eikä juurikaan reagoi yli 100-kiloisen miehenkörilään kyytiin kipuamiseen.

Keulan tuulilasi taittuu keskeltä, jolloin ohjaamoon pääsee laskeutumaan integroituja askelmia pitkin. Kuljettajalla on hyvät oltavat. Kojelaudasta löytyy mittarien avulla tärkeimmät tiedot ja edestä löytyy paikka lisävarusteiselle 12-tuumaiselle karttaplotterille. Istuin on offshore-mallia eli säädettävissä, jos haluaa hieman korkeamman asennon. Navigaattorin istuin on niin ikää asiallinen ja molemmat erillisistuimet kääntyvät avotilaa kohti, kun on aika pysähtyä ja nauttia retkieväistä.

Iso avotila aurinkotasolla

Bella 640 DC:n takaosan iso avotila ja U:n muotoon rakennetut sohvat tarjoavat runsaat tilat sekä mukavaan matkantekoon että seurusteluun tai auringon ottamiseen. Veneen vakiovarusteisiin kuuluu myös aurinkotaso taka-avotilaan, jolloin perässä voi makoilla samaan aikaan useampi auringonpalvoja.

Keulan nukkumatila löytyy muovisen liukuoven takaa. Valmistajan mukaan nukkumatila on mallia 2+1 eli mitoitettu kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Jos keulassa ei ole tarkoitus yöpyä, toimii se mainiona tavaratilana, vaikka säilytystilaa on muutenkin tarjolla runsaasti esimerkiksi takasohvien alla sekä keskellä venettä lattian alla.

Ahkeralle yöpyjälle runsaan lisävarustevalikoiman herkkupala on vetolaatikkoon integroitu jääkaappi.

 • Array
 • Array
 

Helppo ajettava

Ajossa Bella 640 DC tuntuu helpolta kumppanilta. Se tuntuu veneeltä, jolla jopa vähemmän veneilykokemusta omaava uskaltaa lähteä reissuun ilman useiden päivien opiskelua ja totuttelua. Koeajoveneen 150-hevosvoimainen nelitahtinen ja -sylinterinen Mercury tarjosi veneelle mukavan vääntävän kulun, mutta valmistajan mukaan jo 115-hevosvoimainen voimanlähde toimii veneen kanssa hienosti ja hintaa kertyy noin 4000 euroa vähemmän kuin 150-hevosvoimaisen Mercuryn kanssa.

Kiihdytyksissä keula ei nouse pystyyn vaan hyvällä pohjan suunnittelulla vene nousee hyvin pienellä keulan ylöspäin reagoinnilla liukuun. Veneelle oiva matkanopeus 30 solmua tuntuu suorastaan leikittelevän helpolta ajaa. Terävän aallon yli ajaessa aallon huomaa ja kuulee, mutta käytös on tasapainoista. Tyynellä kelillä vene kulkee nautittavan mukavasti ja tasaisesti.

Bella 640 DC on tyylikäs ja mukavan helppo päiväkruiseri veneilijälle, joka ei halua laittaa ihan niin paljon rahaa kiinni kuin esimerkiksi veneen esikuvan Flipper 650 DC:n tapauksessa. Bella 640 DC:n ostaja todennäköisesti tykkää asiallisesta mukavan letkeästä veneilystä, mutta ei välttämättä kaipaa äärimmäisen tarkkaa, jopa urheilullista ajokokemusta. Sellaisen sitten halukkaille tarjoaa Bella 640 DC:n suunnittelun lähtökohta Flipper 650 DC.

Antti Liinpää

Bella 640 DC

Pituus: 6,58 m
Leveys: 2,34 m
Paino:  1200 kg + moottori
Henkilömäärä: 7
Moottori: 115-150 hv
Huippunopeus: n. 41 kn
Hinta:  Vakiovene ilman moottoria: 30 950 €. Pakettihinta 640 DC + F150 XL: 46 700 €
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.