Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Bénéteau Flyer 6 vuoden moottoriveneeksi

Koeajot 09.02.2015

Bénéteaun Flyer 6 voitti tammikuussa Frankfurtin venemessuilla Vuoden moottorivene-palkinnon alle 25-jalkaisten veneiden luokassa.

Kilpailussa oli mukana myös suomalaisia yrittäjiä, viiden parhaan joukkoon pääsivät sekä Flipper 600 DC että Yamarin Cross 75 BR, joista Yamarin on esitelty aikaisemmin Nettiveneen artikkeleissa.

Bénéteau Flyer 6 on päivävene, jota on saatavilla kolmena eri versiona. Keulasta avoin Spacedeck, aurinkopedillä varustettu Sundeck ja vesiurheiluun suunniteltu Sportdeck. Kaikissa malleissa runko on sama, mutta muuten veneet näyttävät varsin erilaisilta. Flyerin runko on Bénéteaun Air Step -runko, jossa kannella olevien aukkojen kautta ajetaan ajossa ilmaa veneen pohjaan perään. Ilmaa ohjataan pohjan muodoilla niin, että se ei pääse karkaamaan pois veneen reunoilta. Tuloksena perän alle muodostuu koko ajan vaihtuva ilmapatja, jonka on määrä keventää veneen kulkua, laskea plaanikynnystä, vähentää polttoaineen kulutusta ja toimia ohjausta tehostavana elementtinä. Air Step on saanut ulkomaisissa testeissä hyvän vastaanoton.

Ensivaikutelma Flyer 6:een astuessa on, että veneen täytyy olla selvästi isompi kuin kuusi metriä. Takakansi vaikuttaa suorastaan valtavalta, ja Sundeck-mallin etukannella voisi pitää vaikka bileet. Varalaita on melko matala, mikä vähentää turvallisuuden tunnetta, mutta tekee kannesta entistä avaramman oloisen. Värit ovat vaaleita ja valkoisia, mikä jälleen entisestään lisää tilan tuntua. Kahvoja on sijoitettu kannelle hyviin paikkoihin, ja ne ovat tukevan tuntuisia – kädensijan löytäminen ei ole vaikeaa.

Jokaiselle makunsa mukaan

Array

Sundeck-mallissa on nimensä mukaisesti keulassa laaja aurinkokansi. Samalla kannen alle vapautuu tilaa pienelle nukkumatilalle ja myös wc:lle. Pidempiin retkiin Sundeck ei tietenkään sovellu, mutta sateen yllättäessä ainakin tavarat pysyvät kuivina. Sundeckissä on pitkä mukavan tuntuinen penkki takana ja kaksi kuppi-istuinta keskipulpetin takana. Takakannelle saa muiden mallien tapaan halutessaan pöydän.

Spacedeck on ehkä suomalaiseen makuun tyypillisempi vene. Avoin keula antaa lisää tilaa matkustajille tai vaikka kalastajille, ja korkeat tarttumakaiteet lisäävät turvallisuutta, jos kyydissä on vaikka lapsia. Keulaan saa kaikissa kolmessa mallissa ankkurivinssin ja telineen. Kulku perästä on hoidettu paaran puolen viimeinen penkki nostamalla. Liikuteltava istuimen osa ei liene tosin ilman kunnon nojaa kummoinenkaan paikka istua ainakaan kovassa vauhdissa.

Sportdeck on täysverinen urheiluvene. Voimakas vetokaari veneen yläpuolella ja ohjaamorakenteen muokaaminen sivupulpetilliseksi antavat lisää tilaa suksien, donitsien, lautojen tai muiden perässä vedettävien järjestelemisille.

 • Array
 • Array
 

Kokonaisuudessaan Bénéteaun Flyer 6 vaikuttaa toimivalta kolmikolta, ja pintapuolisessa tarkastelussa myös laatu vaikuttaa hyvältä. Spacedeck on rekisteröity kahdeksalle (C) tai kymmenelle (D) hengelle, mutta muihinkin malleihin mahtuu runsaasti matkustajia. Ja ennen kaikkea, oleskelu veneessä on varmasti mukavaa, kun koko ajan ei tarvitse väistellä muita matkustajia tai veneen rakenteita. Toisaalta lapsiperheelle avonaisuus voi olla myös huono puoli, ainakin oikukkaissa kevään ja syksyn keleissä.

Ajo-ominaisuuksista ei tietenkään pysty messututustumisen perusteella sanomaan mitään, mutta Air Step on saanut innostuneen vastaanoton, ja se on jo käytössä monissa Beneteaun malleissa. Ranskalaisvalmistajan aggressiivinen hinnoittelu varmasti lisää Flyer 6:n suosiota.

Tapani Mylly

Bénéteau Flyer 6

Pituus: 6,45 m
Leveys: 2,52 m
Paino: 1618 kg
Moottori: Korkeintaan 200 hv
Huippunopeus : 35-40 solmua
Hinta: Alkaen noin 35 000 euroa (alustava hintatieto)
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.