Buster X ja Faster 515

Koeajot 15.01.2007

Vertailutestissä muunneltavat alumiiniveneet

Muunneltavuus on veneiden markkinoinnissa ollut viime aikoina kova sana. Työveneistään tunnettu Faster on panostanut siihen tuodessaan markkinoille myös pienempiä, huvikäyttöön tarkoitettuja avoveneitään. Buster puolestaan esitteli viime syksynä oman näkemyksensä muunneltavuudesta. Vertailimme Busterin uutta X-mallia ja Fasterin 515:ttä syyskeleissä selvittääksemme, miten niiden muunneltavuus toimii.

Molemmat vertailtavat veneet ovat mittasuhteiltaan hyvin toistensa kaltaisia. Tiloiltaan ne ovat silti varsin erilaiset, vaikka molempia markkinoidaan juuri muunneltavuudella ja siten monikäyttöisyydellä.

Kooltaan veneet asettuvat erittäin suosittuun viiden metrin kokoluokkaan, jollaisia käytetään etenkin mökki- ja yhteyskäytössä. Niiden liikuttelu ja säilytys onnistuu vielä vaivatta trailerilla, eikä tilantarve pihassa ole juuri henkilöautoa suurempi. Kuljetuskapasiteettiä on silti riittävästi viidelle hengelle ja heidän tavaroilleen.
Sekä Buster että Faster ovat kotimaisia venemerkkejä, jotka aina ovat vannoneet alumiinin nimeen veneidensä valmistuksessa. Ja onhan alumiini siihen erinomainen materiaali, vaikka jakaakin mielipiteitä. Yhtä lailla löytyy niitä, jotka eivät "saippuakupeilla" ajele, kuin "peltikanistereiden" vastustajia.
Pelkkien numeeristen faktojen valossa veneet ovat hyvin tasaväkisiä keskenään. Niin ne ovat myös hinnoiltaan. Buster maksaa 12 500 euroa, Faster 11 290 euroa. Kun vielä huomataan, ettei eroja synny sen enempää taloudellisuudessa kuin meluisuudessakaan, niin ratkaisevimmat valintaan vaikuttavat tekijät on käännyttävä hakemaan tiloista ja veneiden luonteista.

Lue lisää uusimmasta Kipparista 1/2007.

Teksti Karel Kakko, kuvat Pasi Nuutinen
http://www.kipparilehti.fi

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.