Buster XSr - mökkirannan vene

Katso video
Koeajot 09.11.2020

Buster XSr on perinteisen suomalaisen alumiinivenemerkin kauden 2021 uutuus. Kyseessä on pieni ja kevyt alumiinivene, jota on helppo käyttää.

Busterin kauden 2021 uutuus XS-malli on tarjolla kahvaohjauksella (XS) ja ohjauspulpetilla eli XSr-mallina, jonka koeajon kokemukset ovat tarjolla tässä Nettiveneen raportissa.

Mittaa Buster XS:ssä on 4,18 metriä ja leveyttä 1,76 metriä. Kantavuutta on 442 kiloa ja maksihenkilömäärä on 4. Veneen paino ilman moottoria on 210 kiloa ja 273 kiloa 20 hevosvoimaisen moottorin kanssa eli puhumme todella kevyestä veneestä.

XS sijoittuu mallistossa Buster Minin (3,88 metriä ja 104 kg, 8–10 hv perämoottori) ja Buster S:n (4,43 metriä, 260 kg, 30 hv perämoottori) väliin.

Moottorisuositus on 20 hevosvoimaa, mutta toki Buster XSr:n voi varustaa myös pienemmällä voimanlähteellä. Tuolloin plaaniin pääseminen on oletettavasti työläämpää. Etenkin, jos kyydissä on useampi henkilö.

Pienestä koosta huolimatta monipuolinen

Array

Buster XSr on suunniteltu niin, että mökkiveneilyn erilaiset tarpeet tulisivat mahdollisimman hyvin täytetyiksi. Pienestä koosta huolimatta.

Keveys helpottaa hallintaa, jolloin perheen nuoriso voi turvallisemmin käyttää Buster XSr:ää itsenäisesti.

Vesilinja on mahdollisimman leveä, mikä tekee kevyestä veneestä vakaan ja tuo tilaa sisälle. Avotila onkin yllättävän iso näin pieneksi veneeksi eli kassia ja kampetta mahtuu mukavasti kyytiin. Vene on erittäin vakaa eikä kallistele paljoa, vaikka runsaat 100 kiloa painava henkilö asettuu veneen laidalle.

Keulassa on erittäin fiksusti suunniteltu laaja pehmeillä liukuesteillä vuorattu vakaa astumistila, jota voi hyödyntää heittokalastamiseen ja tietenkin istumiseen matkustettaessa. Luukun alta löytyy tilaa suojaa kaipaaville tavaroille.

Sama laaja ja vakaa tila on myös perätuhdon alueella. Myös sitä voi käyttää niin kalastamiseen kuin istumiseen. Perästä luukun alta löytyy myös veneen kanisterimallinen polttoainetankki sekä akku.

 • Array
 • Array
 

Vakiona mukana kaikki tarpeellinen

Buster XSr:n ohjaamo on valmistettu vankasta muovista. Pysty tuulilasi suojaa kuskia ajoviimalta. Pulpetista löytyy lokero pientavaroille ja 12V virranulostulo.

Vakiovarustelu on asiallinen, eikä lisiä välttämättä tarvitse. Mukana on mm. kaapeliohjaus, lukittavat säilytystilat, uimatikkaat, komposiittiturkki, knaapit, akkulaatikko, päävirtakatkaisin automaattisulakkein, automaattinen pilssipumppu ja irrotettava valomasto.

Ajossa uusi Buster XSr on kevyen tuntuinen ja helposti hallittava. Kevyes tekee sen, että Buster XSr on suojaisien reittien vene. Siitä huolimatta se on yllättävän vakaa ajossa sekä paikallaan.

Buster on jälleen valmistanut fiksun ja käyttötarkoitukseensa eli mökkiveneeksi erinomaisesti soveltuvan veneen, jonka hinta 9.990 euroa 20 hevosvoimaisen Yamahan perämoottorin kanssa ei tunnu lainkaan pahalta pyynniltä.

Antti Liinpää

Buster XSr + Yamaha F20GEPL

Pituus:  4,18 m
Maksimileveys: 1,76 m
Paino:  210 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 4
Moottori: 15-20 hv
Huippunopeus: Noin 20 solmua
Hinta:  Vene + moottori 9.990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.