Busterin lasikuitukantinen uutuus täydentää sarjan

Koeajot 30.06.2015

Pari vuotta sitten aloitettu Busterin lasikuitukantinen E-sarja täydentyy loppukesästä uudella Magnumilla.

Busterin E-sarja on tarjonnut lasikuituveneiden ystäville alumiinirungon helppoutta ja kestävyyttä. Loppukesästä yleisölle esiteltävä Magnum-koon uusi E täydentää sarjan, ja tekeekin sen varsin kunniakkaasti. Uusi Magnum E on tukeva vene, jolla on nautinto ajaa. 225 hevosvoiman moottorilla Magnum E nousee liukuun kevyesti ja nopeasti. Laidat ovat korket, ja kipparin penkki antaa kuskille hyvin tukea. Penkissä on myös hyvät säädöt. Keskimittaiselle kuskille Magnum E:n ajoergonomia onkin erinomainen, kaasukättä saa halutessaan lepuutettua laidan päällä, ja sekä istuen että seisten ajoasennon löytyminen ei tuota ongelmia. Penkki on melko leveä, joten sivusuunnassa se ei tue parhaalla mahdollisella tavalla ainakaan hoikkaa kipparia.

Hallintalaitteet ovat hyvin perinteiseen tapaan esillä, ja ohjaamossa on tila isolle navigaattorille.

Ajo-ominaisuuksista ei bustermaiseen tapaan löydy suuria yllätyksiä. Runko on perästä syvä V, ja keula halkoo aallot hyvin. Uusi E on myös erittäin hiljainen, ainakaan testiveneestä ei ajossa kuulunut lainkaan ylimääräisiä helinöitä tai kolinoita.

Laidat ovat korkeat ja kippari istuu melko syvällä, mikä sopii ainakin urheilullisempaan ajoon. Iso tuulilasi suojaa kipparia hyvin roiskeilta.

Toimivat kulkureitit

Array

Busterin E-sarjan veneet valmistetaan Pietarsaaren sijaan Puolassa. Päällisin puolin tarkasteltuna työn laatu on kuitenkin hyvää, eikä tuotannossa tiettävästi ole ollut ongelmia. Lasikuituinen kansi antaa tietysti suunnittelijoille enemmän vapauksia, mikä näkyykin uudessa E:ssä. Vene on läpikuljettava sekä keulaan että perään, isolle uimatasolle ja uimaportaille pääsee takapenkin selkänojan keskeltä kääntämällä palasen selkänojasta pois tieltä. Ratkaisu ei ole erityisen elegantti teknisesti, mutta kuitenkin toimivan tuntuinen. Kun vielä mootorin edessä on kapeahko targa-kaari, on Magnum E:n kyytiin helppoa tulla myös perän kautta – hyvä juttu vaikkapa vanhemmille tai muuten vain kankeammille veneilijöille. Keulaan kuljetaan välioven kautta, jonka saa auki yhdellä kädellä.

Hyvin säilytystilaa

Kipparin ja pelkääjän paikan penkeissä on takana isot ja tukevat kahvat, takana istuville aivan loistava juttu, ja samanlaiset kahvat saisi laittaa aivan jokaiseen pulpettiveneeseen.

Ohjaamon tulit saa käännettyä ympäri, jolloin keskelle ohjaamotilaa saatavan pöydän ympärille muodostuu ihan kohtalainen oleskelurinki. Jos ei nyt ihan illallista, niin ainakin virkistävät juomat tässä on varmasti mukava nauttia.

 • Array
 • Array
 

Säilytystilaa uudessa Busterissa on todella paljon. Perinteisten takapenkin alle ja keulaan sijoitettujen tilojen lisäksi pelkääjän konsolissa on paikka jääkaapille, mutta todellinen tilaihme löytyy turkin alta. Lasikuitukannen ja alumiinirungon väliin on rakennettu erittäin iso pitkittäinen säilytystila.

Buster Magnum E:n hinta sijoittunee moottorivaihtoehdosta riippuen 50 000 euron yläpuolelle. Sillä rahalla saa veneen, jota voi käyttää paitsi mukavaan yhteysveneajeluun ja lyhyillä hyvän sään retkillä, niin myös vaikkapa vesiurheilussa.

Tapani Mylly

Buster Magnum E

Pituus: 6,43 m
Leveys: 2,47 m
Paino: 1050 kg
Matkustajat: Kahdeksan
Moottori: 150-225 hv
Huippunopeus: Noin 47 solmua
Hinta: Julkaistaan loppukesästä
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.