Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Entisestä ehostettu: Yamarin 65 DC

Koeajot 13.09.2011

Yamarin 64 DC on ollut Suomessa suosittu vene. Sen valmistus aloitettiin vuonna 2004 esikuvinaan Yamarin 6110 ja sen edeltäjä 6100. Mallien yhteenlaskettu tuotantomäärä ylittää 2 500 kappaleen rajan.

Sittemmin maailma on muuttunut, eivätkä tietyt 64 DC:n ominaisuudet enää täytä kaikkia vaativien kuluttajien toiveita. Mallistoaan ajoittain aktiivisestikin päivittävälle Konekesko Marinelle tämä ei ole iso ongelma - päivänvalon näki 65 DC. Kokonaan uutuus ei vielä korvaa 64 DC:tä, jonka tuotanto jatkuu myös vuonna 2012.

65 DC:ssä on täsmälleen sama runko kuin 64 DC:ssä. Mitäpä sitä toimivaa muuttamaan. Rungon puolesta molemmilla veneillä voi pirskahtaa lahden yli Tallinnaan, jos siltä tuntuu. Trimmilevyjen avulla matkustusmukavuus paranee, kun aallonkorkeus kasvaa.

Kajuutassa on valmistajan mukaan lisätilaa joka suuntaan. Suurin ulkoinen muutoksen kohde on ollut kajuutan ovi, joka on nyt kuskin pulpetin sisään piiloon liukuva ja keskellä.

Kojelaudan muutoksilla, kajuutan ovijärjestelyllä ja keulakannen korotuksella on ollut yllättävän suuri merkitys kokonaisuuden ulkonäölle. Myös tuulilasi on uusittu entistä virtaviivaisemmaksi.

Moottorin tehosuositusalue on 65 DC:llä laaja, 115-225 hevosvoimaa. Testiveneessä oli 150 hv:n Yamaha. Silläkin huippunopeus nousi kahden hengen kuormalla 42,5 solmuun.

Ajoimme 65 DC:llä Helsingin Vuosaaresta Kotkaan ja takaisin. Yhteensä meripeninkulmia kertyi 120. Pidimme yllä noin 30 solmun keskinopeutta, jolloin polttoaineen kulutus oli ajotietokoneen mukaan kohtuullisesti tasan yksi litra / mpk.

Itäisellä Suomenlahdella vajaa puolimetrinen terävä aallokko olisi ollut haastava useimmille veneille. Oikeaoppisilla moottoritrimmin ja trimmilevyjen säädöillä Yamarin 65 DC:n kulku oli kuitenkin erinomaisen pehmeää, pääosin nautittavaakin, kaikkiin eri aallonsuuntiin.

Ajaminen oli helppoa, vene käyttäytyi johdonmukaisesti ja ohjaamossa kuskin työkalut olivat oikeilla paikoillaan.

Sadekuuron yllättäessä tuli todettua, ettei ajokuomun paikalleen saaminen kestä monta minuuttia. Avatun kuomun takia tavoitekeskinopeudesta ei tarvinnut tinkiä, ylimääräistä räminää sen tukirakenteet eivät aiheuttaneet.
Tiivistelmä Vene-lehden artikkelista 8/2011

Osta ja lue koko juttu Yamarin 65 DC- veneestä

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.