Grandezza 23 DC

Koeajot 27.03.2007

Välimerellinen tyyli ja skandinaavinen laatu. Siinä valmistajan määritelmä Grandezza 23 DC:stä Se on päivänpaisteen vene, jossa on hyviä yksityiskohtia. Se on myös sähäkkä ajettava.

Grandezza 23 DC poikkeaa kotimaisesta dc-tarjonnasta luokkaa suurempana. Flipper, Bella, Yamarin, kaikki tekevät hieman yli kuuden metrin dc-veneitä. Grandezza on hieman alle seitsemän metriä pitkä. Tarjoaako se puolella metrillään jotain oleellista enemmän, on kyseenalaista. Ainakaan päällisin puolin näin ei näytä olevan. Laiturilta katsottuna puoli metriä on istutettu uimatasoon ja moottoritilaan.

Grandezza 23 DC on kaunislinjainen vene. Siinä on muutenkin runsaasti erilaisia "sisustuksellisia" elementtejä. Esimerkiksi ohjaamo on kuin urheiluautosta hiilikuituimitaatioineen ja kromeineen. Kajuuttaan saakka yksityiskohtien runsaus ei ole ulottunut. Se on suoraviivainen ja hyvin pelkistetty. Kaikki pinnat ovat vaaleita.

Grandezzan keulakansi on kiitettävän tasainen ja sitä reunustavat kaiteet joka kohdalta. Keulakannen synteettinen Flexiteek on ulkoisesti kuin tiikki, mutta ei vaadi hoitoa ja pitää kuin liima. Samaa materiaalia on käytetty myös uimatasolla ja keulakannelta avotilaan johtavissa portaissa. Avotila on syvä ja suojainen. Perässä on suuri U-sohva, jolle mukavasti mahtuu neljä, viisi istujaa. Sohvasta on helppo pöydän ja tyynyjen avulla rakentaa aurinkotaso tai varavuode.

Grandezzan ohjauspulpetissa karttanäytölle on varattu keskeinen paikka sopivasti kuljettajan silmien edestä. Myös muut mittarit ovat kohdallaan ja kaikille nappuloille on löytynyt suurin piirtein looginen paikka. Aivan yhtä kiitettävää arvosanaa ei saa Volvo Pentan jäykkä kaukohallintalaite. Konehuoneessa on riittävästi tilaa säädöille ja huollolle.

Grandezza 23:n yleisin moottori on Volvo Pentan 190-hevosvoimainen, viisisylinterinen D3-commonrail-diesel. Se antoi veneelle 36,3 solmun huippunopeuden. Liukukynnys asettui 2 200-2 400 kierroksen alueelle 12-14 solmuun. Vene liikkui hyvin sähäkästi ja moottorissa riitti potkua myös reippaaseen kiihdytykseen. Huippukierroksilla dieseliä paloi reilut 40 litraa, mutta 22-27 solmun matkanopeudella liikuttiin parinkymmenen litran tietämissä. Grandezzan melutaso on matkanopeudella hyvä.

Grandezza on etenkin sivutuulessa herkkä ajettava. Vasta-aallokossa Grandezza on kuin kotonaan, sillä leikkaava keula, kohtuullinen takapaino ja riittävä moottoriteho tekevät siitä tasapainoisen. Varsinaisia ongelmia Grandezzan ajamisessa ei juuri ole. Se vain vaatii hieman tarkkuutta ja trimmilevyjen ja moottoritrimmin periaatteiden tuntemista.

Tekniset tiedot

Pituus 6,90 m
Leveys 2,48 m
Syväys 1,00 m
Paino 1 800 kg
Moottorisuositus sisäperämoottori 160-225 hv
Koeajomoottori Volvo Penta D3-190 hv diesel
Kantavuus 6 henkeä/600 kg
Makuutilat 2 + 2
Polttoainesäiliö 160 l
Vesisäiliö 10 l
Hinta alk. 71 000 euroa
Valmistaja Oy Finn-Marin Ltd., Kölitie 1, 67900 Kokkola, puh. 020 198 3838
www.finnmarin.fi
Markkinointi Konekesko Oy Marine, Yamarin ja Finnmaster -jälleenmyyjät
www.kesko-marine.com

Teksti: Ari Inkinen
Kuvat: Heikki Juuri-Oja
Tiivistelmä Vene-lehdessä 3/07 julkaistusta koeajosta.
http://www.venelehhti.fi

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.