Hanse 375 ja Linjett 37 - moderni vastaan perinteinen

Koeajot 19.10.2010

Hanse 375 ja Linjett 37 ovat noin 11-metrisiä matkapursia, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin. Hanse on muotoilultaan uudenaikainen, Linjett edustaa perinteistä pohjoismaista pursityyppiä. Veneet kohtasivat toisensa Helsingin vesillä.

Vertailuveneet eivät ole upouusia malleja. Hanse 375 on kehitysversio edeltäjästään Hanse 370:stä (Vene 7/2008). Runko on sama, mutta kansitiloissa on merkittäviä eroja sekä muotoilun että toimivuuden kannalta. Veneeseen on vaihtoehtona kaksi rattia, jolloin avotila on aidosti läpikäveltävä.

Tästä joutuu maksamaan lisähinnan, joka kannattaa. Sen verran käytännöllisempi uusi istuinkaukalo on. Myös ylärakenne on muotoiltu linjakkaammaksi ja vene on saanut muodikkaan T-kölin.

Linjett 37 on meillä harvinaisuus, mutta kotimaassaan Ruotsissa erittäin suosittu ja arvostettu. Veneet ovat kysyttyjä ja ainakin aikaisemmin niitä on joutunut jonottamaan. Ensimmäinen 37-jalkainen Linjett valmistui vuonna 2008 ja ensi kesänä niitä on vesillä jo 39.

Siinä, missä Hanse voidaan rinnastaa uudenaikaisiin ja edullisiin massatuotantoveneisiin, kuten Bavaria, Sun Odyssey ja Oceanis, kuuluu Linjett samaan kastiin vaikkapa ruotsalaisen Arconan ja suomalaisen Finngulfin kanssa sekä hinnaltaan että olemukseltaan.

Hansen runko on moderni. Siinä on pysty keula ja leveä, laakea perä. Vesilinja on pyritty venyttämään mahdollisimman pitkäksi hyvän suorituskyvyn toivossa.

Linjettin runkomuoto on selvästi maltillisempi. Kokonaisleveys on pienempi ja veneessä on perinteinen, kalteva keularanka, jolla pääsee rantautumaan saariston luonnonsatamiin.

Hintavertailussa Hanse vetää pitemmän korren. Saksalaisveneen lähtöhinta on huimasti edullisempi kuin Linjettin. Tosin lisävarustehinnastoa on ruksattava aika ahkerasti, jotta päästään samaan varustelutasoon Linjettin kanssa, mutta Hansessa on esimerkiksi purjeet valmiina.

Linjett purjehtii Hansea paremmin, viimeistely on huippuluokkaa ja veneen jälleenmyyntiarvo on varmasti hyvä. Hintavertailu ei ole ihan yksinkertaista siksikään, että Rosättra Båtvarv tekee veneet hyvin pitkälle ostajan toivomusten mukaan. Käsityö ja räätälöinti maksaa, mikä näkyy Linjettin hinnassa.


Tiivistelmä Veneen artikkelista 10/2010


Osta ja lue koko juttu Hanse 375 ja Linjett 37 - moderni vastaan perinteinen Venenetistä

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.