Käyttötestissä Buster XXL Cabin

Koeajot 11.08.2011

Esittelimme lyhyesti viime vuonna Busterin uutuusveneen, XXL Cabinin. Tänä keväänä vene oli käytössämme koko toukokuun, jotta saisimme kokemuksia vaihtelevissa olosuhteissa ehkä mielenkiintoisimmasta uutuus-Busterista moneen vuoteen.

Koska Buster XXL Cabinin runko on matala, on kajuutan oltava korkea, sillä seisomakorkeudesta ei ole haluttu tinkiä.

Keulan kantta on voitu laskea, minkä ansiosta ovesta sisään astuminen sujuu vähemmän taiteillen, tosin oven yläkamana on edelleen melkoinen loukku jo keskimittaiselle.

Keulasta pääsee kätevästi askelman kautta sivukansille. Ne on mitoitettu vaatimusten mukaan ja riittävän leveiksi, mutta katon reunus ulottuu niin kauas, että liikkuminen sivukannella ei ole aivan helppoa. Lisäksi ulkoreunassa oleva kaide tekee kiinnipitämisen hieman hankalaksi. Helpompaa olisi, jos kaide olisi koko matkaltaan katolla.

Buster Cabin ei ole matkavene, mutta jos pedin tarvitsee, se syntyy kajuutan perään.

Uuden Cabin-mallin yksi iso etu on, että kajuutta ei tunnu samalla tavalla huteralta kuin vanhassa AWC:ssä. Rakenteet ovat selvästi jäykemmät, joskin pientä huojuntaa yhä tuntuu.

Kajuutan silmiinpistävin ominaisuus sisällä on avaruus.

Kuski ei XXL Cabinissa voi valittaa kuin onnetonta tuulilasinpyyhintä. Onneksi veneeseen on vakiovarusteeksi asennettu lämmitin. Se ei sateessa jaksa lämmittää kajuuttaa, mutta tuulilasin se pitää auki.

Etuistuimet ovat tukevat ja jämäkän oloiset. Suuri karttanäyttö on sopivasti kuskin näkökentässä. Katkaisimet ja mittarit on sijoitettu järkevästi.

Runko on hyväksi havaittu XXL. XXL:n runko on melko kapea Cabinin massaan nähden, ja koska painopiste on avovenettä selkeästi korkeammalla, on runko sivusuunnassa levoton. Trimmitasot ovatkin vakiovaruste.

Buster XXL Cabinin ajettavuus oli tyynessä kelissä kunnossa. Melutaso on kohtuullinen matkanopeuksilla (77-78 desibeliä). Huippunopeutta Buster Cabin ja Yamaha F150 saavuttivat 37,6 solmua.

Buster XXL Cabinin pääasiallinen tuleva käyttäjäkunta lienee viranomaiset ja muut vesillä työtään tekevät. Heille XXL Cabin on oiva työkalu.

Huviveneilijä on hieman hankalampi tapaus. Epäilemättä näitä ilmestyy saaristoon jokasään yhteysveneiksi, mutta tuskin tungokseksi asti. Hinta on melko kova, sillä vene-konepaketti maksaa hyvän matkaa yli 50 000 euroa.

Tiivistelmä Vene-lehden artikkelista 8/2011

Osta ja lue koko juttu Buster XXL Cabinin käyttötestistä

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.