Näin ammut hätäraketin ja käytät hätäsoihtua

Katso video
Vinkit 02.04.2015

Hätäraketin ja -soihdun käyttäminen ei ole monimutkaista. Veneilijän kannattaa kuitenkin harjoitella tätäkin etukäteen.

Tosipaikan tullen ohjeiden lukeminen raketin kyljestä voi olla kuitenkin hankalaa, joten jokaisen veneilijän olisi hyvä harjoitella hätämerkinantoa etukäteen.

Pidä huoli, että veneessä on ajanmukaisia soihtuja ja raketteja riittävä määrä. Sijoita raketit ja soihdut veneessä niin, että ne pysyvät kuivana, ja ne saa nopeasti hätätilanteessa esiin. Lue ohjeet, ja pidä huoli, että käytössä erittäin kuumaksi muuttuva soihtu ei sytytä venettä palamaan. Raketin ampumisessakin on tärkeää, ettei hätäpäissään ammu rakettia esimerkiksi purjeveneen purjeisiin.

Suomen Meripelastusseuran Helsingin ja Espoon osastot järjestävät kahdesti vuodessa tilaisuuden päästä tuhomaan vanhat raketit ja soihdut, ja samalla pääsee näppärästi harjoittelemaan niiden käyttöä ohjatusti ja turvallisesti.

Helsingin Jollaksen ruudinsavussa saimme hyvät opastukset ja esittelyt tärkeään asiaan.

Tapani Mylly 

Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä