Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Neljä tuoretta DC-venettä vertailussa

Koeajot 09.06.2011

Kokosimme vertailuun neljä uunituoretta päiväristeilijää. Taas kerran oli ilo havaita, etteivät kaikki valmistajat suinkaan matki toisiaan, vaan yksilöllisyyteen uskotaan. Se on hyvä, koska makuja on monia. Yksi kisaaja on tällä kertaa jopa oikein reippaalla otteella valtavirrasta poikkeava ”erilainen nuori”.

Nordkapp Noblesse 625
Quicksilver Activ 675 Sundeck
Uttern D62 SE
Yamarin 65 DC

Nykyään vapautuneiden rajojen maailmassa ei enää tiedä missä maassa mikäkin tuote lopulta on valmistettu ja kuka sen on tehnyt.

Perinteinen ruotsalaismerkki Uttern valmistetaan nykyään Puolassa, aivan kuten amerikkalaista Quicksilver-nimeä kantavat veneet. Molemmat kuuluvat Brunswick-yhtymään ja varustetaan Mercuryn moottoreilla.

Nordkapp on samannimisen norjalaisyhtiön merkki, jonka valmistus on keskitetty samaiseen puolalaiskaupunkiin, josta ensiksi mainitut tulevat.

Nordkappin tiivis yhteistyö Evinruden ja Bombardierin kanssa on jatkunut useita vuosia. Niinpä veneet on totuttu näkemään Evinrude E-Tec-moottoreilla, joiden estetiikkaan veneiden väritys ja grafiikka on vahvasti soinnutettu.

Kotimainen Yamarin on Konekeskon tuotemerkki, mutta valmistajina ovat alihankkijat eri puolilla maata. Yamaha on alun alkaen ollut Yamarinien ensiasennusmoottori.

Tämän nelikon kolme aspiranttia edustavat DC-venettä jo perinteisessä mielessä. Nykyäänhän bowriderista lainattu läpikuljettavuus on kajuuttaveneissä jo niin yleistä, että sellaiset voidaan hyvin luokitella perinteisiksi - tavanomaisiksi ainakin.

Uudenlaista toisinajattelua edustaa Quicksilver, johon on haluttu yhdistää muiden venetyyppien hyväksi havaittuja piirteitä. Lähinnä siitä tulee mieleen walkaround, mutta sellainen se ei kuitenkaan ole, ei missään mielessä. Sen keulakansi on hyvin laaja, tasainen ja sen verran syvennetty, että kannella tulee veneessä olemisen tuntu.

Kuuluuko Quicksilver tähän vertailujoukkoon lainkaan, on kysymys, johon vastaus on myöntävä. Se on tehty juuri samaan käyttötarkoitukseen ja on hinnaltaan samaa suuruusluokkaa, joten se on ilman muuta vaihtoehto siinä missä muutkin. Siksi se on hieman poikkeavana mielenkiintoinen verrokki.

DC-veneitä ei ole tarkoitettu matkailuun tai sen tyyppiseen retkeilyyn, jossa veneeltä odotetaan varsinaisia asumismukavuuksia. Käytännössä sellaisten järjestäminen runsaan kuuden metrin mittaiseen veneeseen ei olisi edes mahdollista muiden toimintojen kärsimättä. Ainakaan vene ei silloin enää olisi DC varsinaisessa mielessä.

Vaikka koko vertailunelikko edustaa nopeaa päivä- ja viikonloppuretkeilyn periaatetta, johon myös kuuluu suorituskyky ja hyvä ajettavuus, ovat veneiden keskinäiset erot ajotuntumassa yllättävän suuret. Ajettavuudella on kuitenkin paljon painoarvoa. Kaikki tämän vertailun veneet edustavat vähintään hyvää keskitasoa.

Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 6/2011

Osta ja lue koko juttu DC-veneiden vertailusta

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.