Oikeilla välineillä vanhankin veneen kyljen saa kiiltämään

Katso video
Vinkit 18.05.2015

Veneen kyljen puhdistaminen ja kiillottaminen vaatii vain reilusti työtä ja hyvät välineet.

Erityisesti vanhemman veneen hiukan huonoon kuntoon päässeiden kylkien puhdistaminen ja kiillottaminen on isotöinen homma. Hyvät työvälineet ja tekniikat helpottavat kuitenkin työtä. Pohjanmaalaisyhtiö Mirka on tuonut markkinoille oman venetuotteiden valikoimansa, jota pääsimme nyt testaamaan.

Mirkan järjestelmässä kyljen entisöinti kulkee märkähionnasta kiillottamiseen. Vesihionnassa pinta ajetaan ensin himmeäksi karkeammalla laikalla, ja sen jälkeen kiiltäväksi hienommalla. Kiillotuksessakin voidaan käyttää eri karkeuksisia villa- tai kumilaikkoja sekä niihin kuuluvia aineita. Vastaavia laitteita ja tuotteita saa tietysti myös muilta valmistajilta, mutta Mirkan erikoisuus on se, että tuoteperhe on paketoitu loogiseen, yhtenäisesti etenevään linjaan. Mirkan laitteet ovat ammattilaistasoisia, ja tämän takia myös hintahaarukan yläsektorilta.

Vesihiontaa ja kiillotuskonetta käytettäessä vettä ei käytetä kuin hyvin vähän. Luonnonystävän kannalta tämä on hyvä asia, sillä valumia telakan maaperään ei juuri tule. Koneista syntyvä mekaaninen kulutus vähentää lisäksi voimakkaampien kemikaalien käytön tarvetta. Esimerkiksi hapottamiseen tai erittäin voimakkaiden pesuaineiden käyttöön verrattuna märkähionnassa ja kiillotuksessa on iso työ, mutta tulos on toisaalta tasainen ja laadukas. Ainakaan Mirkan järjestelmällä työ ei myöskään vaadi erikoisia taitoja. 

Vesihionta yhdistettynä tehokkaaseen kiillotuskoneeseen ja -aineeseen on tehokas, vaikkakin hartiota rassaava menetelmä veneen kyljen entisöimiseen. Vesihiontaa ei kuitenkaan tarvitse, eikä edes kannata tehdä joka vuosi, sillä kyljen hohtaessa valkoisuutta se on seuraavina vuosina huomattavasti helpompi pitää puhtaana.

Tapani Mylly

Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä