Purjehduksen perusteet oppii parhaiten kokeneemman opetuksessa

Katso video
Vinkit 24.08.2015

Purjeiden nostaminen ja laskeminen ei ole monimutkaista, vaikka aloittelijaa köysiviidakko saattaa hämmentää.

Purjehtiminen ei ole rakettitiedettä, mutta perusteet on syytä opetella kunnolla. Aloittelijan ensimmäinen tehtävä on osata nostaa ja laskea purjeet, sekä tarpeen vaatiessa osata reivata isopurje tuulen yltyessä. Näitä taitoja kannattaa harjoitella rauhassa kevyessä kelissä ja turvallisessa paikassa ennen lähtöä tosikoitoksiin.

 Alkuun miehistölle voi jakaa yhdet roolit, mutta kun ne on opittu, voi paikkoja vaihtaa. Näin jokainen miehistön jäsen osaa kaikki veneen keskeiset tehtävät. Parhaiten oppi menee perille, jos mukana on osaava opettaja.

Tässä purjehduksen perusteita käsittelevän artikkelin ensimmäisessä osassa käydään läpi purjeiden nosto ja lasku sekä reivaaminen. Seuraavassa osassa kokeillaan erilaisia käännöksiä, ja puhutaan myös purjeiden trimmaamisesta oikein.

Tapani Mylly

Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä