Vboats Voyager 960 Cabin - järeä ja iso alumiinivene Venäjältä

Katso video
Jutut 11.05.2020

Venäläinen venemerkki Volzhanka Samaran kaupungista muutti nimensä Vboatiksi. Nyt koeajossa järeä ja isokokoinen 10 metrin mittainen Voyager 960 Cabin

Venäläinen venemerkki Volzhanka Samaran kaupungista muutti nimensä Vboatiksi. Nettivene koeajoi viime kesänä Vboatsin Voyager 700 Cabinin. Vene osoittautui vankaksi ja kyvykkääksi peliksi, jonka tohtii valjastaa Etelä-Suomessa ympärivuotiseen käyttöön, jos vesi jäätyy vain kevyesti, kuten talvella 2019-2020.

Nyt Nettiveneen koeajossa Vboatsin Voyagerin nelijäsenisen malliperheen isoin vene Voyager 960 Cabin. Mallinimen numerosarja viittaa pituuteen eli kyseessä on lähes kymmenen metrin mittainen etu- ja keskikajuutallinen yhteysvene, joka soveltuu myös matkaveneeksi. Veneessä on täysalumiinirunko, pohjan paksuus on 5 mm ja hytin 4 mm.

Valmistajan mukaan veneen suunnittelussa ja ominaisuuksissa on painotettu turvallisuutta, monikäyttöisyyttä ja huoltovapautta.

“Valmistusmateriaalina on 5038 merialumiini ja monista siviiliveneistä poiketen aluksen runkolevyt on liitetty yhteen kaksinkertaisilla (sisä- ja ulkopuolisilla) hitsaussaumoilla”, suomenkielinen verkkojulkaisu kertoo.

Volzhanka eli nykyään Vboats alkaa Voyager 700 Cabin -mallin suosion ansiosta olla tutumpi monelle suomalaiselle, mutta paikallaan lienee pieni kertaus niille, joille merkki ja sen mallisto on vieraampi.

Mikä Vboats?

Array

Vboats aloitti alumiiniveneiden valmistuksen vuonna 2009. Nykyään uusia veneitä valmistuu vuodessa noin 1000 kappaletta. Vientiin menee viidesosa eli noin 200 kappaletta. Vboatsilla on noin 20 venemallia, mutta nyt koeajossa olevan Cabin-malliston päämarkkina on Pohjois-Euroopassa. Suomessa Vboats tavoittelee asiakkaikseen viranomaisia ja muita työkäyttäjiä sekä yhteys- ja huviveneilijöitä. Suomen maahantuojan Vboats-sivustolla kuvaillaan suunnittelua, valmistusta sekä hinnoittelun perusteita seuraavasti:

“Tehtaalla on kuusi omaa suunnittelijaa. Voyager-veneet tehdään omalla tuotantolinjalla. Venäjä on yksi maailman johtavista alumiinintuottajamaista. Edullinen hintataso perustuu mataliin tuotantokustannuksiin ja suoraan toimitusketjuun. Veneet tulevat valmistajalta maahantuojalle, joka jälleenmyy tuotteet suoraan kuluttajalle. Tällä järjestelyllä turhat välikädet toimitusketjussa ovat jääneet pois, joka vaikuttaa myös tuotteen hintaan loppukuluttajalle.”

Onko 147 700 euroa paljon vai vähän uudesta 10-metrisestä veneestä?

Vboat Voyager 960 Cabinin hinta ilman moottoreita kuulostaa 10 metrin mittaisesta järeästä tankkimaisesta veneestä edulliselta. Kun veneen hintaan 81.900 euroa lisätään koeajoveneen kahden 350-hevosvoimaisen Mercuryn hinta, kohoaa kokonaisuus 147.700 euroon. Onko se vähän tai paljon, on makukysymys, mutta aivan kuin moottorien pauhun keskeltä kuulisin uusien noin kymmenen metrin mittaisten kajuutallisten veneiden kanssa operoivien suomalaisten sanovan tutun ja ytimekkään kahden kirjaimen sanan: “Ei.”

Voyager 960 Cabinin takaosan avotilassa on neljä säilytyslaatikkoa sekä järeä kaide, johon saa kiinnitettyä vapatelineitä. Takatila sopii 2-3 kalastajan tarpeisiin. Avotilan laita on myös taaksepäin sen verran korkea, että aallokossa vesi ei pääse kastelemaan jalkoja, joka on mukava asia.

Konstailemattomat ja pelkistetyt sisätilat

Sisään keskikajuuttaan mennään liukuovesta, joka toimii jouheasti. Heti vasemmalla vesi-wc ja suihku. Oikealla puolella on alumiinista valmistettu pentteri, jossa on vesipiste ja säilytystilaa. 

Pentterin edessä kapteenin paikka, vasemmalla on vakiona vastakkain istuttavat sohvat, joiden välissä on pöytä. Koeajoveneessä kartturilla on lisävarusteena samanlainen joustitettu erikoisistuin kuin kapteenilla on vakiona eli etummainen sohva on poissa. Sekä kapteenilla että kartturilla on käytössä isokokoinen kattuluukku, josta mahtuu hyvin tähystämään isokokoinen ihminen.

Keulan kauttaaltaan verhoiltuun nukkumakajuuttaan laskeudutaan muutaman askeleen portaikolla. Tilaa on maksimissaan kolmelle nukkujalle, joten venettävä voi halutessa varustella myös matkakäyttöön. Kokonaisuudessaan 960 Cabinin tunnelma on ihan siististä kokonaisvaikutelmasta huolimatta enemmän karu ja työkonemainen kuin tyylitelty ja moderni. Kenties tummanpuhuja yleisilme sisätiloissa vaikuttaa fiilikseen ja se, että veneen kohtuullisen isosta mitasta huolimatta tunnelma on jopa kolmen sisällä operoivan ihmisen kanssa yllättävän tiivis.

 • Array
 • Array
 

Ajossa tarjolla voimareserviä ja vakautta

Ajossa huomaa, että koeajoveneen kahdella moottorilla saavutetun 700-hevosvoiman maksimivoiman edessä veneen kuivapaino 2700 kiloa ja tämän ajopaketin paino moottoreineen, 3900 kiloa, on kevyttä kauraa. Vene liikkuu aivan riittävästi ja mikä parasta kaasukäden alta löytyy tarvittaessa reserviä. Voyager 960 Cabin saavuttaa yli 40 solmun nopeuden tällä voimapaketilla nopeasti. Jotain veneen syvän v-pohjan suunnittelusta kertoo, että tunnelma on metrisessä meriaallokossa lähellä luvattua huippunopeutta turvallisen ja ennustettavan oloinen.

Vboats Voyager 960 Cabin pärjää paljon pienemmällä hevosvoimamäärällä. Sen hankintaa tukee myös se, että kevyessä aallokossa sopiva matkavauhti, 25-30 solmua, saavutetaan helposti selvästi pienemmällä moottoripaketilla. Maltista kiittää myös lompakka, sillä esimerkiksi kahdella 250-hevosvoimaisella Mercuryn moottorilla hinta tippuu 13.000 euroa, ja veneeseen aivan riittävän suorituskyvyn tarjoileva 2 x 150-hevosvoiman moottoripaketti kustantaa vielä selvästi vähemmän. 

Satamassa liikkumista helpottaa vakiona oleva keulapotkuri ja ohjaustehostin. Veneen polttoainesäiliön koko 500 litraa, makeavesisäiliön 100 litraa ja harmaavesisäiliön 100 litraa.

Antti Liinpää

Vboats Voyager 960 Cabin + Mercury 2 x 350 hv

Pituus: 9,58 m
Maksimileveys: 2,99 m
Paino:  2700 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 10
Moottori: max. 700 hv
Huippunopeus: 48 solmua (2 x 350 hv moottoreilla)
Hinta:  Vene + moottorit (Mercury 2 x 350 hv) 139 000 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.