Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät

Jutut 13.05.2020

Kesäkuun alussa voimaan tuleva uusi vesiliikennelaki yhdistää aiempia säädöksiä yhteen ja lisää vesillä liikkumisen turvallisuutta. Vuokraveneilyä uusi laki helpottaa merkittävästi.

Selkeämmät ja kattavammat säännöt

Array

Uusi vesiliikennelaki selkeyttää ja yhdenmukaistaa veneilyn sääntöjä. Tavoite on ensisijaisesti lisätä huviveneilyn turvallisuutta ja sujuvuutta. Muutos tuo päivityksiä esimerkiksi vesiliikenteen sääntöihin, pätevyysvaatimuksiin ja veneiden varustukseen. 

Olennaisena muutoksena veneilyssä korostuu päällikön vastuu. Veneen päällikkö vastaa veneen ja sen kyytiläisten lainmukaisuudesta varmistamalla esimerkiksi pelastusliivien asianmukaisen käytön ja karttojen mukanaolon. 

Voit lukea uudesta vesiliikennelaista tarkemmin Traficomin sivuilta. Laki tulee voimaan 1.6.2020.

Veneen vuokralle antaminen on nyt vaivatonta

Vesiliikennelain myötä vuokraveneily on helpompaa kuin koskaan ennen. Säätelyn keveneminen pyrkii tekemään veneen vuokraamisesta vaivattomampaa ja sen myötä edistämään jakamistaloutta myös vesiliikenteessä.

Kesäkuusta alkaen vuokraveneet lasketaan huviveneiksi, jolloin venettä ja varusteita ei enää ole pakko katsastaa. Tekniset vaatimukset höllentyvät, ja esimerkiksi CE-merkintä ei ole enää vaatimus vuokraamiselle. Ulkomailta ostettujen veneiden rekisteröinti onnistuu jatkossa myös vasta Suomeen purjehtimisen jälkeen. Miehitettynä vuokrattavia veneitä, kuten taksiveneitä koskevat ammattimaisen vuokravenetoiminnan tiukemmat säädökset.

Vuokraa vene kesäkruisailuun Nettivuokrauksessa

Säätelyn purkaminen tekee vesille lähtemisen entistä houkuttelevammaksi kesällä 2020. Samalla oman veneen vuokralle antaminen onnistuu mutkattomasti aiempien vaatimusten poistuessa. Veneen omistajat ja vuokraajat löytävät toisensa Nettivuokrauksessa. Vuokrausprosessi hoituu alusta loppuun simppelisti ja luotettavasti sähköisessä palvelussa. 

Vertaisvuokraus on erinomainen tapa olla mukana vähentämässä kulutusta ja tukea kestävää kehitystä. Vuokralleantajana veneesi tuo iloa muille ja lisätienestiä sinulle sen sijaan, että se seisoisi tyhjän panttina kun et sitä käytä. Vuokralleottajana valitset ostamisen sijaan ekologisemman, joustavamman ja edullisemman vaihtoehdon.

Löydä vene kesän menoihin Nettivuokrauksesta tai laita omasi vuokralle!

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.