Voyager 700 Cabin – järeä alumiinivene kovaan keliin ja käyttöön

Katso video
Koeajot 16.08.2019

Voyager 700 Cabin on virainomaistasoinen monikäyttövene pietarilaiselta telakalta. Veneen tankkimainen ilme viestii vakaasta kulusta kovassa kelissä.

Voyager 700 Cabin on virainomaistasoinen monikäyttövene pietarilaiselta telakalta. Veneen tankkimainen ulkonäkö viestii, että nyt on kyseessä järeä peli vaikeisiin olosuhteisiin. Järeys on myös todellisuutta, ei pelkkää ulkonäöllä kikkailua, sillä esimerkiksi reilusti yli 100 kiloinen miehenköriläs voi pomppia katolla niin paljon kuin sielu sietää, eikä vene reagoi tömistelyihin millään tavalla.

Veneen maahantuoja Oy Waltic Ab kertoo, että Voyager 700 Cabin on valmistettu pohjoismaisten laatuvaatimusten pohjalta. Rungon valmistusmateriaalina on 5038 merialumiini ja siviiliveneistä poiketen aluksen runkolevyt on liitetty yhteen kaksinkertaisilla (sisä- ja ulkopuolisilla) hitsaussaumoilla. Veneen rungolle myönnetään 5-vuoden runkotakuu ilman käyttötuntirajoitusta. 

Näillä ominaisuuksilla Voyagerin voi olettaa kestävän varsin kovaakin käyttöä. Vankasta tunnelmasta huolimatta vene ei ole erityisen painava, vaan 1440 kilon kuivapainoa voi pitää kohtuullisena. Koeajoveneessä on moottorisuosituksen, 150-250 hevosvoimaa, alapään vaihtoehto eli Mercuryn 150-hevosvoimainen voimanlähde.

Tilava ohjaamo seitsemällä istuinpaikalla

Array

Voyagerin kansi on selkeän muotoinen ja veneeseen on helppo astua. Perään mennään kylkien kautta, mutta kulkeminen on vankkojen tartunkahvojen ansiosta helppoa. Asiaan vaikuttaa myös se, että edes painava mies ei saa perään hivuttautuessa venettä juurikaan kallistelemaan. 

Voyager 700 Cabinin perässä on iso tila, joka on sopiva esimerkiksi kalastukseen. Moottorin ympärillä on turvallisuutta lisäävä järeä kehikko. Kabiiniin astutaan lasisen liukuoven kautta. Ohjaamossa on oikealla kuljettajan paikka eli ohjaamo, sen takana kahden aikuisen istuttava sivuttain istuttava sohva ja vasemmalla vastakkain istuttava sohvasarja pöydällä. Etummaisen sohvan selkänojan saa siirretty niin että sohvalla voi istua joko kasvot menosuuntaan tai perän suuntaan. Veneen keulasta löytyy vuode, johon mahtuu kaksi aikuista koisimaan. 

Koeajettu rahtusen vajaan 50 000 euron vene ja moottori -paketti tarjoaa hintaan suhteutettuna varsin kattavan varustelun. Mukana on muun muassa trimmitasot, karttaplotteri kaikuluotaimella, dieselillä toimiva hytin lämmitin, jousituksella ja korkeussäädöllä varustettu kuljettajan offshore-istuin, pitkät uimatasot, uimaportaat ja taka-avotilan säilytyslaatikot (2 x 160 litraa).

 • Array
 • Array
 

Vakaa ja turvallinen ajaa kovassa kelissä

Ajossa Voyager 700 Cabin tuntuu juuri siltä, miltä vene näyttää. Kulku on vakaa ja tasaista, suorastaan tankkimaista. Isommatkin peräaaltojen ylitykset menevät veneellä läpi helposti ja turvallisesti. 150-hevosvoimainen moottori riittää nostamaan veneen plaaniin kohtuullisen nopeasti ja 34 solmun huippunopeus riittää useimmille. 

Vakiona olevat automaattiset trimmitasot hoitavat veneen tuulesta huolimatta suoraan. Hytissä riittää tilaa seitsemälle aikuiselle kovassakin syysmyräkässä, ja veneen vakaa kulku luo tunnelman, että Voyager 700 Cabinilla pääsee turvallisest perillei pahassakin kelissä.

Antti Liinpää

VOYAGER 700 CABIN + F150

Pituus: 7,15 m
Maksimileveys: 2,47 m
Paino:  1440 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 7
Moottori: 150-250 hv
Huippunopeus: 34 solmua (150 hv moottorilla)
Hinta:  Vene + moottori (Mercury F150 XL EFI) 49 900 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.