Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Yamarin 76 DC

Koeajot 23.01.2007

Yamarin 76 DC on uusinta, mitä suomalainen veneteollisuus on luonut. Se on lyhytaikaiseen retkeilyyn ja huviajeluun tarkoitettu avoin vene, jossa on yllättävän hyvät makuutilat neljälle.

Yamarin 76 DC on kansainvälisesti houkutteleva malli ja se kykenee kantamaan suuren perämoottorin, jopa vaatii sitä.

Yamarin 76 DC ansaitsee kiitosta hyvistä tilajärjestelyistään, niin sisällä kuin ulkona. Liikkuminen veneessä on helppoa. Keulakannelta on yksinkertaista ja turvallista astua sisään veneeseen ohjauspulpetin laitaan muotoiltujen suurten portaiden kautta, perässä on oma kulkutiensä. Avotilan turkki on muuten selkeä, mutta ohjaamon alla olevan makuutilan vuoksi avotilan etuosan turkkia on korotettu. Perän oleskelutilassa on sohvatilaa kuudelle ja todella isokokoinen, kahdessa osassa käytettävä pöytä. Koko avotila voidaan kattaa kuomulla, joka merkittävästi lisää veneen käyttökelpoisuutta.

Pentteri on riittävä kahvinkeittoon tai pikkupalojen laittoon, mutta muuta työtasoa ei pentterissä touhuavalle ole kuin avotilan pöytä. Myöskään säilytystiloja pentteri- saati ruokatarvikkeille ei ole.

Kuljettajalla ei suurempaa valittamista ole. Kahden hengen penkki on pituussuunnassa säädettävä ja kohtalaisen mukavakin. Parasta mahdollista tukea se ei anna vauhdikkaassa ajossa, ei ainakaan etureuna nostettuna, jolloin ajetaan puolittain seisaaltaan penkkiin nojaten. Näkyvyys ohjaamosta on hyvä. Teräksiset tuulilasinkehykset ovat kapeat, eivätkä rajoita näkökenttää.

Näin sulavalinjaiseksi veneeksi Yamarinissa on yllättävän suuret sisätilat, tosin mittaakin on 7,5 metriä. Kajuutassa mahtuu oikeasti olemaan, vaikka se ei oleskelutila olekaan.

Yamarin 76 DC on on suunniteltu moottoritehoille 150-300 hevosvoimaa. V-kulma peräpeilissä on 22 astetta. Yamarinin ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät. Kaarrekäyttäytyminen on rauhallista, vaikka vene kallistuu aika voimakkaasti. Offshore-vene Yamarin ei ole, mutta sillä selviytyy vaivatta meidän olosuhteissamme. Ja miksei kovemmissakin, norjalaiset ostavat 76 DC:nsä Pohjanmeren aaltoihin 300-hevosvoimaisella moottorilla.

Koeajo-Yamarin oli varustettu 225 hevosvoiman nelitahti-Yamahalla tehosuosituksen keskeltä. Mittasimme kahden hengen ja noin puolikkaan polttoainekuorman huippunopeudeksi 43,8 solmua. Taloudellisimmaksi nopeudeksi mittasimme noin 27 solmua, jolloin kulutus on 1,22 litraa meripeninkulmaa kohti. Kierrosluku oli 4 000, eli sekin sattui hyvin keskisektoriin, sillä taloudellisin matkanopeus on poikkeuksetta 3 500-4 500 kierroksen alueella. Taloudellinen matkanopeus on 18-30 solmua.

Yamarin 76 DC on nykypäivän huvivene. Se tarjoaa sellaisia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, joita veneilijät tuntuvat arvostavan veneilyn muuttuessa entistä enemmän vain ajanvietteeksi muiden joukossa. Yamarin ei ole matkavene, kalavene eikä yhteysvene, jos veneitä ylipäänsä tällaisin kriteerein pitää arvioida. Se on huvivene, joka on tarkoitettu ajanviettoon vesillä, tapahtui se sitten missä muodossa tahansa. Ja siihen se on hyvä.

Tekniset tiedot

Pituus: 7,52 m
Leveys: 2,60 m
Paino: n. 1 500 kg
Kantavuus: 8 henkeä
CE-luokitus: C eli rannikko
Moottorisuositus: 150-300 hv
Koeajomoottori: Yamaha F225
Suunnittelija: Kai Ilmanen ja Kesko Team
Hinta: 43 900 e
Valmistuttaja: Konekesko Marine,
www.kesko-marine.com
Myyjä: Yamarin-jälleenmyyjät kautta maan.

Teksti: Ari Inkinen
Kuvat: Heikki Juuri-Oja, Timo Utter, Kari Wilén
http://www.venelehti.fi

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.