Baylinerin hupivene kilpailee mukavuudella

Koeajot 31.08.2015

Bayliner Element L on hauska pikkuvene, jossa on monia mukavuutta lisääviä piirteitä.

Baylinerilla on monen pidempään veneilleen suussa hiukan huono maku. Amerikkalaismerkki tuli menneinä vuosikymmeninä tunnetuksi veneiden huonosta laadusta, mutta nyt ainakin uuden maahantuojan mukaan uudet tuulet puhaltavat. Baylinerin Element L on sisävesille tai tyynelle kelille merenrannan läheisyyteen suunniteltu hupivene, jonka suunnittelussa mukavuus ja ajon helppous on asetettu etusijalle.

Veneen penkkien asettelu muistuttaa enemmänkin isompia veneitä. Reilun neljän metrin pituudesta huolimatta keulassa on tilava aurinkopeti, ja takana kuljettajan penkin lisäksi pienen pöydänympärillä kaksi penkkiä. Taakse on vielä mahdutettu poikittaissuunnassa aurinkopeti. Kuppitelineitä on amerikkalaiseen tapaan joka puolella, kulki keulasta perään on ainakin ilman keskiosan pöytää hyvä, ja venettä on mahdollisuus lisävarustella varsin erilaisiin käyttöihin. Veneen perushintaan ei muuten kuulukaan juuri mitään, vaan jokainen voi räätälöidä paketista omanlaisensa.

Myös kipparin pulpetti on hyvin simppeli. Muutamasta mittarista näkee moottorin kierrokset ja nopeuden, eikä tilaa juuri muulle sitten olekaan. Kalamiehet- ja naiset voivat olla hiukan pulassa hyvää kaiun paikkaa miettiessään, mutta kotijärvellä muuten kruisaillessa isoille monitoiminäytöille nyt tuskin kovin suurta tarvetta onkaan.

Kallistumatonta ajelua

Array

Element L:n pohja on jonkinlainen varsinaisen trimaraanin ja voimakkaiden laipioiden risteytys. Venevalmistaja itsee puhuu M-phjasta, mikä kuvaakin pohjaa hyvin. Keskellä olevaa V:tä tukevat sivulla olevat M:n sakarat, mikä tekee veneestä erittäin tukevan sivuttain. Reunalle astuminen ei juuri pientä venettä keikuta, ja kaarroksissakin kallistuminen on hyvin vähäistä. Element L nousee myös plaaniin käytännössä ilman keulan nousua, mikä takaa hyvän näkyvyyden koko ajan. Tasaisella kelillä Element L kääntyy kurveihin lähes vaakatasossa, jolloin nopeuskin putoaa nopeasti. Olo on kuin autoa ajaisi.

Ajoasento on aina istuva, eikä penkkiä saa siirrettyä. Keskimittaiselle kuskille asento on kuitenkin ihan mukava, ainakin lyhyessä ajossa. Ajopulpetin mittaristoa varjostaa värjätty pleksi, joka toimii kuitenkin vain mittariston aurinkosuojana, kuskin suojaamiseen räiskeiltä tai sateelta siitä ei ole.

Jetti vai pikkuvene

Yhdysvalloissa Element L kilpailee myös hinnalla, erityisesti vesijettejä vastaan. Element L onkin suunniteltu jettien kanssa saman tyyppiseen käyttöön. Suomessa Elementin hinta ja kokoluokka asettaa sen samalle viivalle esimerkiksi Bella 485:n kanssa. Vertailun tekee mielekkääksi myös se, että myös Baylineria myydään Mercuryn koneilla. Testiveneessä perässä oli kiinni 50 heppanen moottori, mutta hupikäyttöön mukavampi olisi oikeastaan 50 hevosvoimainen Mercury – nyt moottorilta jäi hiukan kaipaamaan lisäpotkua muuten mukavaan menoon.

  • Array
  • Array
 

Bellaan verrattuna Baylinerin tilat matkustajille ovat aivan eri tasoiset. Toisaalta Bella on perinteisellä V-pohjallaan erilainen ajaa, ja edes jollain tavalla suojaava keskipulpetti on Suomen keleissä yleensä mukavampi. Jos Elementin asettaa kilpaviivalle vastaavan hintaisten vesijettien kanssa, hankaloituu vertailu huomattavasti. Vaikka Elementiä onkin todella hauska ajaa, ei sen ratissa saa jettien vauhdin ja urheilullisuuden tuntua. Toisaalta Elementin kyytiin mahtuu väkeä kuin puoleen tusinaan vesijettejä, ja kannella voi halutessaan nauttia vaikka aterian.

Lopulta kyse on tietenkin käytöstä ja makuasioista, mutta ainakin puhtaaseen hupikäyttöön Bayliner Element L puolustaa hyvin paikkaansa  kilpailijoitaan vastaaan.

Tapani Mylly

Bayliner Element L

Pituus: 4,9 m
Leveys: 2,1 m
Paino: Noin 712 kg
Matkustajia: 6
Moottori: Korkeintaan 80 hv
Huippunopeus: Noin 30 solmua
Hinta : 15580 euroa (60hv Mercury FC EFI), ilman mitään lisävarusteita.
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.