Bella 600R on turvallisen tuntuinen perhevene

Koeajot 03.08.2015

Bellan uuden suunnittelun tuloksena syntynyt 600-sarjan vene on sporttisen näköinen, mutta turvallisen tuntuinen.

Bellan 600-sarjan kaksi venettä, R ja BR, ovat herättäneet ansaittua kiinnostusta. Nuorekkaasti ja urheilullisesti muotoillut ja väritetyt veneet uudistavat perinteisen merkin mallistoa reippaalla otteella. Bellojen tilanne kuuden metrin kokoluokassa ei kuitenkaan ole aivan helppo, uudet mallit kun pyrkivät menestymään kovassa alumiiniveneiden puristuksessa. Keskipulpetillinen 600R osoittautui kuitenkin mukavaksi tuttavuudeksi, joka vastasi odotuksia lähes kaikilta osin.

Ulkonäöllisesti Bella 600R on piristävä. Kyljen räväkät tarraukset ja oranssi-harmaa väritys maalaavat kuvaa nuorekkaasta ja modernista veneestä. Ulkonäkö puhuu myös hyvän suorituskyvyn kieltä, jota lupausta vene ei toteuta.

TIlaratkaisu 600R:ssä on perinteistäkin perinteisempi. Kahden kuppi-istuimen ja suoran takaistuimen, pulpetin edessä olevan penkin ja keulan ison penkin malli on tuttu monista muistakin veneistä. Toisaalta hyvin toimivaa on turha muuttaa, eikä Bella toden totta ole sortunut kikkailuihin. Uimatasot 600R:ssä ovat huomiota herättävän isot, mikä helpottaa kulkua veneeseen veneen takaosasta. Muutenkin kulkeminen veneessä on varsin helppoa, sillä tilaa on runsaasti ja reunoilla on hyvät kaiteet. Etukannen penkkien väliin saa tason, jolloin etukansi muuttuu helposti aurinkopediksi.

Pulpetti on hyvin suojaava, korkea ja voimakkaasti sivuille kääntyvä. Erikoisuutena pulpetin yläosaan on sijoitettu taustapeili, jolle ei nyt ainakaan koeajon aikana juuri käyttöä löytynyt. Ehkä peiliä oppii käyttämään auton tapaan veneen tullessa tutummaksi. Bellan käyttämät penkit ovat hyvät, ja ajoasento löytyy varsin luonnollisesti. Lepuuttimille on luontevat ja helposti käytettävät avolokerot kyljissä, ja köysillekin on oikeaoppiset paikat pollareiden lähellä. Yleisesti ottaen 600R:n pohjaratkaisusta ei juuri löydy suuria moitteen aiheita, jos ei myöskään mikään ratkaisu herätä suuria tunteitakaan.

Turvallista ajoa

Array

Kun Bella 600R:n kaasukahvan kääntää pohjaan, reagoi vene reippaasti, nousee liukuun varsin nopeasti ja kiihtyy nopeasti reiluun 30 solmuun. Pohjan melko loiva kulma ja paltaat saavat 600R:n käyttäytymään vakaasti ja hillitysti. Ratin kääntäminen vauhdista kokonaan sivuun ei aiheita dramaattisia liikkeitä, itse asiassa ajosta jäävän vaikutelman mukaan Bella600R:ää on jopa vaikea saada käyttäytymään kovin dramaattisesti. Teoriassa loivahkot pohjakulmat ja erityisesti isohkot paltaat tarkoittavat huonoa aaltojenhakomiskykyä. Nyt koeajolla oli täysin tyyntä, joten hyvää testiä aiheesta ei saatu. Koeajon perusteella 600R halkoo kuitenkin aaltoja ennakko-odotuksia paremmin, eikä voimakasta hakkaamista esiintynyt.

Koeajossa olleessa 600R:ssä ei ollut trimmilevyjä, eikä niitä ajon aikana myöskään kaivannut. Vene pysyy hyvin tasapainossa

Kenelle hyvä vene?

Sporttinen ulkonäkö ei aivan kohtaa suorituskyvyn kanssa Bellan 600R:ssä. Muuten veneestä jää mukava tuntuma, pohjaratkaisussa kaikki on kohdallaan, ja suorituskykykin o varmasti suurimmalle osalle ajajia aivan riittävä. Ajo on miellyttävää ja huoletonta, 600R:n ratin taakse uskaltaa varmasti hyvin myös kokemattomampi kuski. 600R on toki yleisvene, joka soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön, mutta sen kyytiin on helppo nähdä pieni perhe mökkimatkoilla tai saariston päiväretkillä.

Tapani Mylly

Bella 600 R

Pituus: 6,05 m
Leveys: 2,34 m
Paino: 900 kg
Moottori: 80–150 hv
Matkustajat: Seitsemän
Huippunopeus: Noin 35 solmua
Hinta: Alkaen 28 890 euroa
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.