Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Buster Lx Pro: Suosikkimallin korotus pro-luokkaan

Koeajot 26.09.2011

Kun alumiiniveneiden ostajat tähyävät yhä enemmän todellisiin, jykeviin työveneisiin päin, on markkinajohtaja Busterin vastaus Pro-mallisto. Nyt siihen synnytettiin uusi tulokas suosikkimalli L:n pohjalta.

Uudet alumiinivenemerkit – etenkin ruotsalaiset – ovat lähteneet tavoittelemaan niitä ostajia, jotka haluavat veneekseen Busteria krouvimman, työvenemäisemmän ja enemmän ”ammattimaiselta” vaikuttavan veneen.

Tavoittaakseen yhä laajemman ostajakunnan Busterilla päädyttiin kahteen eri ratkaisuun. Busteria hienostuneemman veneen ostajille luotiin kokonaan oma venemerkkinsä Drive. Toisen ääripään ostajille luotiin Busterista oma versionsa, joka tunnetaan nimellä Pro Series. Pro-Bustereiden ensimmäinen malli oli Magnum Pro, joka testattiin Kipparissa 5/2010.

Busterin L on jo vuosia ollut maamme suosituin moottorivenemalli, joka on kelvannut hyvin myös muissa Pohjoismaissa. L:n eri versioiden eniten myyty malli on viime aikoina ollut Buster Lx, jossa takapenkin edessä on omat penkkinsä ja pulpetteja on kaksi. Edullisin malli on yksipulpettinen L, jossa kuski istuu takapenkillä ja muu osa veneestä on tyhjää turkkitilaa.

Oikeastaan siis oli luonnollista ja jopa odotettavaa, että Pro-sarjan laajentuessa katseet käännettäisiin L-malliin. Ja niin tapahtui. Lx Pro esiteltiin Uivassa venenäyttelyssä Helsingissä elokuussa.

Selkeitä eroja

Vaikka uuden Lx Pron mitat ja ulkomuoto ovat peräisin L-Busterista, niin eroja on melko paljon.

Suurimmat erot ovat veneen sisällä. Uutuudessa on keskipulpetti, jonka takana on kuskin istuin. Muuta tuulelta suojattua istumapaikkaa veneessä ei sitten olekaan. Pulpetti on myös valmistettu kokonaan alumiinista, kun muissa L-sarjan veneissä käytetään pulpetin raaka-aineena muovia. Pro-pulpetti on tukevuudessaan aivan eri luokkaa kuin muovinen.

Muista malleista tuttu vaneriturkki on korvattu kuvioidulla alumiinilla. Keulan astinosa on alumiinia sekin muovin sijaan, aivan kuten oli nykyistä edeltäneessä L:ssä. Kaiteet ovat alumiinin sijaan ruostumatonta terästä, eikä kaiteiden kiinnityksessä käytetä muovisia tukia – pop-niitit kuuluvat kiinnitykseen edelleen. Rakenteellisesti merkittävin ero L-malliin löytyy veneen pohjasta. Pron pohja on nelimillistä alumiinilevyä, kun tavallisessa L:ssä käytetään kolme milliä paksua pohjaa.

Kuskin penkki on yksi uuden Busterin parhaita puolia. Penkki on mukava ja hyvin säädettävissä. Se antaa kunnon tuen ja koko komeuden kruunaa hyvä jousto. Penkin puoltaa hyvin Pro-nimeä.

Ohjaamo on muutenkin kohtuullisen hyvä. Siitä henkii ”promaisuus”, vaikka aivan loppuun asti se ei ole harkittu. Hyvää on tuulilasin antama suoja, tukeva tarvikekaari, tumma mattataso, joka ei heijastele tuulilasille sekä varustus. Ohjaamon vakiovarusteena on hyvä karttaplotteri ja sille on asiallinen paikka.

Jykevä ajettava

Milli lisää pohjan paksuuteen ja hieman muuttuneet muodot tekevät veneelle ihmeen paljon. Oma vaikutuksensa on tietysti kiinteällä polttoainesäiliöllä, hyvällä penkillä ja yleisellä jykevyyden tunteella.

Oli miten oli, Buster Lx Pro on hyvä ja hauska ajettava. Se on tuhti ja puolustaa näinkin Pro-nimeään oikein mainiosti.

Pro-nimen mukana on muuttunut myös suositeltu moottoriteho. Minimiteho on kasvanut 10 hevosvoimaa ja maksimi peräti 20. Niinpä testiveneemme perässä oli 70 hevosvoiman Yamaha, eikä se tuntunut lainkaan liian suurelta.

Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 9/2011

Osta ja lue koko juttu Buster Lx Pro suosikkimallin korotus pro-luokkaan

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.