Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Buster Magnum - sporttinen alumiinivene

Koeajot 25.11.2022

Uusi Buster Magnum 2023 on iso ja sporttinen alumiinivene laajan ja suositun malliston yläpäästä. Magnum on perinteisesti ollut isoista sporttisista avoalumiiniveneistä tykkäävien valinta.

Neljännen sukupolven Buster Magnum on isojen avoveneiden ykkönen Suomessa ja pohjoismaissa. Uusi neljännen sukupolven Magnum esiteltiin vuonna 2018.

Buster Magnum päivittyi vuodeksi 2022 ja nyt koeajossa oleva Buster Magnum vuosimallia 2023 on hyvin pitkälle samanlainen kuin vuoden 2022 malli. Pituutta veneellä on 7,2 metriä ja leveyttä 2,5 metriä.

Samalla uudistui Buster SuperMagnum, joka on nyt vain 20 senttiä pidempi kuin Buster Magnum. Aiemmin pituuseroa oli 30 senttiä enemmän.

Vuonna 2021 Busterin mallistosta poistui Buster Cabin ja tilalle tuli Buster SuperMagnumin 7,4 metrin rungolle valmistettu Buster Magnum Cabin. Käsittelemme Buster SuperMagnumia ja Buster Magnum Cabinia eri artikkeleissa, nyt keskitymme Buster Magnumiin.

Uusi tuulilasi sekä uudet pulpetit

Array

Buster Magnumiin tuli päivityksessä monia muutoksia. Erottuvin uusi asia on entistä pystympi tuulilasi, joka antaa matkustamoon paremmin suojaa tuulelta.

Toinen näkyvä ja tuntuva uudistus on pulpetit, jotka on nyt valmistettu rotaatiovaletusta polyeteenistä, jonka tavoitteena on taata entistä parempi sekä kestävämpi laatu. Rotaatiovaletut polyeteenituotteet valmistetaan ilman liitoksia, mikä takaa maksimaalisen lujuuden ja minimoi halkeamien sekä vuotojen riskin.

Toinen tärkeä ominaisuus uusissa pulpeteissa on erilaiset pientavaratilat, jotka vastaavat entistä paremmin käyttäjien tarpeita.

Esimerkiksi Magnumissa vakiona olevan uuden suuremman 16-tuumaisen Buster Q -monitoiminäytön yläpuolella on kannellinen säilytystila, jonne mahtuvat venereissun ajaksi puhelimet, lompakot ja avaimet.

U-mallinen takapenkki on vakiovaruste

Veneen U-mallinen tilava takapenkki on niin ikää vakiovaruste. Penkkien alla on runsaasti selkeää säilytystilaa.

Muita merkittäviä uuden Buster Magnumin vakiovarusteita ovat tilttiratti ja trimmilevyt joystick-ohjauksella, kansivalot ja avaimeton käynnistys.

Buster Magnumin lattia on liukuestekuvioitua alumiinia, kaiteet, knaapit ja muu kansiheloitus ruostumatonta terästä.

Lisävarusteena on saatavilla istuinten offshore-joustojalat sekä peräkuomu, joka kiinittyy tuulilasiin vetoketjulla.

Sporttinen, hauska ja vakaa ajettava

Ajossa uusi Buster Magnum on todella hauska kumppani. Sporttisuus ja ajamisen vaivattomuus ovat ensimmäiset Magnumilla ajamista kuvaavat sanat, jotka putkahtavat koeajolenkillä mieleen.

Tärkein ominaisuus on tietenkin erittäin vakaa kulku myös kovissa vauhdeissa. Magnumin suositusmoottoritehot asettuvat 175-225 hevosvoiman välille. Koeajoveneessä on isoin moottorivaihtoehto eli 225-hevosvoimainen Yamaha.

Yli 200 hevosvoiman teho takaa Magnumille nopean nousun liukuun, vaivattoman kulun sekä halutessa mukavan 45 solmun huippunopeuden.

Koeajossa keli on tyyni ja aurinkoinen, joten emme päässeet testaamaan uutta Buster Magnumia sille ominaisessa aallokkoisessa kelissä. Mikään veneessä ei kuitenkaan antanut osviittaa, että se ei olisi edeltäjien tapaan omillaan jopa rankemmassa syysmyräkässä.

  • Array
  • Array
 

Loppukommentti

Iso, tilava ja vakaa avoalumiinivene, jolla on halutessa urheilulliset ajo-ominaisuudet sekä modernit ominaisuudet niin säilytystilojen kuin ison Buster Q -monitoiminäytön osalta. Sopii ihmiselle tai perheelle, joka haluaa tyyliä, on valmis satsaamaan laatuun ja mukaan aimoannoksen sporttista ajotuntumaa.

Teksti ja kuvat: Antti Liinpää

Buster Magnum + Yamaha 225 hv

Pituus:  7,20 m
Leveys: 2,50 m
Paino ilman moottoria: 1.220 kg
Henkilömäärä: Maksimissaan 8
Moottori: 175-225 hv
Huippunopeus: 45 solmua
Hinta (vene + 225 hv moottori):  85.500 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.