Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Buster X ja Faster 515

Koeajot 15.01.2007

Vertailutestissä muunneltavat alumiiniveneet

Muunneltavuus on veneiden markkinoinnissa ollut viime aikoina kova sana. Työveneistään tunnettu Faster on panostanut siihen tuodessaan markkinoille myös pienempiä, huvikäyttöön tarkoitettuja avoveneitään. Buster puolestaan esitteli viime syksynä oman näkemyksensä muunneltavuudesta. Vertailimme Busterin uutta X-mallia ja Fasterin 515:ttä syyskeleissä selvittääksemme, miten niiden muunneltavuus toimii.

Molemmat vertailtavat veneet ovat mittasuhteiltaan hyvin toistensa kaltaisia. Tiloiltaan ne ovat silti varsin erilaiset, vaikka molempia markkinoidaan juuri muunneltavuudella ja siten monikäyttöisyydellä.

Kooltaan veneet asettuvat erittäin suosittuun viiden metrin kokoluokkaan, jollaisia käytetään etenkin mökki- ja yhteyskäytössä. Niiden liikuttelu ja säilytys onnistuu vielä vaivatta trailerilla, eikä tilantarve pihassa ole juuri henkilöautoa suurempi. Kuljetuskapasiteettiä on silti riittävästi viidelle hengelle ja heidän tavaroilleen.
Sekä Buster että Faster ovat kotimaisia venemerkkejä, jotka aina ovat vannoneet alumiinin nimeen veneidensä valmistuksessa. Ja onhan alumiini siihen erinomainen materiaali, vaikka jakaakin mielipiteitä. Yhtä lailla löytyy niitä, jotka eivät "saippuakupeilla" ajele, kuin "peltikanistereiden" vastustajia.
Pelkkien numeeristen faktojen valossa veneet ovat hyvin tasaväkisiä keskenään. Niin ne ovat myös hinnoiltaan. Buster maksaa 12 500 euroa, Faster 11 290 euroa. Kun vielä huomataan, ettei eroja synny sen enempää taloudellisuudessa kuin meluisuudessakaan, niin ratkaisevimmat valintaan vaikuttavat tekijät on käännyttävä hakemaan tiloista ja veneiden luonteista.

Lue lisää uusimmasta Kipparista 1/2007.

Teksti Karel Kakko, kuvat Pasi Nuutinen
http://www.kipparilehti.fi

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.