Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Buster XL - helppo, vakaa ja turvallinen

Koeajot 10.03.2020

Uusi Buster XL on saanut uuden rungon ja pohjan. Veneen sisätilat ovat kasvaneet, mutta parasta uudessa Buster XL:ssä on entistä vakaampi ajettavuus.

Busterin äärimmäisen laaja alumiiniveneiden mallisto käsittää yhteensä 18 mallia vuodelle 2020. Malliston pienin on alle neljän metrin mittainen Mini ja malliston huipulta löytyy Phantom ja Phantom Cabin. Molempien Phantomien pituus on sama, huimat 9,47 metriä.

Kauden 2020 kuumat uutuudet ovat täysin uudet Buster XL ja Buster XXL, jotka sijoittuvat 6,05 metrin ja 6,25 metrin mittaisina malliston keskivaiheen yläpuolelle X:n ja Cabinin väliin. Buster XL ja Yamahan 115 hv -paketti kustantaa ilman lisävarusteita 42 290 euroa ja Buster XXL sekä 130 hv Yamahan moottori 48 740 euroa. Tässä koeajoartikkelissa keskitymme Buster XL:ään ja palaamme toisessa jutussa Buster XXL:ään.  

Koeajossa oleva uusi Buster XL on monelle suomalaiselle tärkeä tuote, eikä pelkästään siksi, että se tuo aiemmin isommissa Buster-veneissä esitellyn sekä kehutun pohjan rakenteen alkaen noin 40 000 euron hintaluokkaan.

Uusi runko ja pohja – sisällä entistä paremmin tilaa

Array

Uusi pohja ja runko ovat kasvattaneet uuden Buster XL:n sisätiloja verrattuna edeltäjään. Veneen leveys on 2,2 metriä. Tilaa veneen sisällä on enemmän kuin ennen ja se helpottaa liikkumista. Uuden Buster XL:n maksimatkustajamäärä on 7 henkilöä. Entistä korkeammalle ulottuva laita, vähentää kastumista ajettaessa vastatuulessa ja sivutuulessa sekä aallokossa.

Mukavimmillaan Buster XL on viidellä hengellä, jolloin kuski ja kartturi istuvat offshore-istuimilla ison, korkean ja mukavan pitkälle sivulle ulottuvan tuulilasin takana. Lisäksi kolme täysikokoista aikuista istuu mukavasti perän sohvalla.

Uusi Buster XL on myös entistä monikäyttöisempi johtuen ennen kaikkea 160 litraan kasvaneesta polttoainetankista mutta myös laajasta lisävarustevalikoimasta. Esimerkiksi kalastajille löytyy räätälöitynä laaja valikoima erilaisia lisiä, kuten taittotakapenkki/takaosan heittotaso, pitkä vapalaatikko/heittotaso, istuin-vapalaatikko, vasen ja/tai oikea ja heittotaso keulaan.

Hyvä vakiovarustus, mukana Buster Q

Veneen vakiovarustus on hyvä ja se sisältää muun muassa hydraulisen ohjauksen, kiinteän välioven, 2 kpl offshore-istuimia ja suojahuput, Uimatason sekä uimatikkaat, akkulaatikon, automaattisen pilssipumpun ja Buster Q 10-tuumaisena, jota valmistaja kutsuu veneilyn tulevaisuudeksi:

“Buster Q yhdistää kaikki veneilyn tärkeät toiminnallisuudet, kuten navigoinnin (karttapalvelun tarjoaja C-Map), Yamahan mittariston, kaikutoiminnot, tutkan, AIS-vastaanottimen ja säätiedot samaan laitteeseen. 

Buster Q sisältää myös veneen ja moottorin käyttöoppaat sekä reilun valikoiman ohje- ja koulutusmateriaalia. Virran ollessa päällä laite on jatkuvasti yhteydessä internettiin, jolloin myös ohjelmisto- ja sisältöpäivitykset latautuvat laitteelle automaattisesti.”

Buster Q on erinomainen vakiovaruste ja se omalta osaltaan lisää uuden Buster XL:n houkuttelevuutta. Erään tunnetun suomalaisen venejulkaisun Buster XL -testissä Buster Q:n kaapelointia pidettiin heppoisena, sillä näyttö sammui muutaman kerran kovassa kelissä tehdyssä testiajossa. Asiaan tulee toivottavasti pikapuoliin parannus. Nettiveneen koeajossa Q-näyttö toimi moitteettomasti.

  • Array
  • Array
 

Buster XL on vakuuttavan vakaa ja helppo ajettava

Ajossa uusi Buster XL vakuuttaa. Vene on valmistajan lupauksien mukaisesti hiljainen. Suorastaan erittäin hiljainen Turun Airiston vesillä koeajopäivän kelissä, joka oli suojaisan merimaiseman tarjoamaa olematon ja suurimmillaan kevyttä enimmillään puoli metriä korkeaa aallokkoa. Kovaan aallokkoon emme päässeet venettä testaamaan, mutta ei ole syytä olettaa, etteikö Busterin kokenut suunnittelutiimi olisi tehnyt työtään tälläkin kertaa kunnolla. 

Hiljaisuus ei kuitenkaan ollut vakuuttavinta uudessa Buster XL:ssä. Vaikuttavinta oli veneen vakaus ja äärimmäisen helppo ajettavuus. Vaikka koeajoveneessä ei ollut tasotrimmereitä, oli meno tasaista sekä vakaata. Sivutuulessa vene toki kallistui tuuleen suuntaan, kun noin 100-kiloinen testikuljettaja istui kuskin paikalla. Tämä oli helposti korjattavissa nousemalla seisomaan keskelle venettä. Tasotrimmit joystick-ohjauksella saa lisävarusteena 960 euron hinnalla.

Ajaminen täyskaasulla 33 solmua yhdellä kädellä ja tähystämällä seisten oli kevyessä merikelissä suorasta leikittelevän helppoa. Myös ajamisen helppouden osalta valmistajan lupaukset pitivät, ja jos totta puhun, niin ylittyivät kirkkaasti. Näin helppoa ja vakaata tämän kokoluokan avonaista alumiinivenettä en ennen ollut ajanut.

Seuraavat tarina kertonee potentiaalisille ostajille, että Buster XL:n uuden pohjan rakenteen kanssa on tehty hyvää työtä. Elo-syyskuussa 2019 toteutetulla kiertueella jälleenmyyjät ihmettelivät, miksi uudessa XL:ssä ei ollut tasotrimmereitä. Koeajon jälkeen he kysyivät, saisiko kiertueella mukana olleen XXL:n ilman tasotrimmejä, jossa ne ovat vakiona.

Antti Liinpää

Buster XL + Yamaha F115BE

Pituus: 6,05 m
Maksimileveys: 2,20 m
Paino:  760 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 7
Moottori: 80-115 hv
Huippunopeus: 36 solmua (115 hv moottorilla)
Hinta:  Vene + moottori (Yamaha F115BE) 42 290 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.