Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Buster XSr - mökkirannan vene

Play video
Koeajot 09.11.2020

Buster XSr on perinteisen suomalaisen alumiinivenemerkin kauden 2021 uutuus. Kyseessä on pieni ja kevyt alumiinivene, jota on helppo käyttää.

Busterin kauden 2021 uutuus XS-malli on tarjolla kahvaohjauksella (XS) ja ohjauspulpetilla eli XSr-mallina, jonka koeajon kokemukset ovat tarjolla tässä Nettiveneen raportissa.

Mittaa Buster XS:ssä on 4,18 metriä ja leveyttä 1,76 metriä. Kantavuutta on 442 kiloa ja maksihenkilömäärä on 4. Veneen paino ilman moottoria on 210 kiloa ja 273 kiloa 20 hevosvoimaisen moottorin kanssa eli puhumme todella kevyestä veneestä.

XS sijoittuu mallistossa Buster Minin (3,88 metriä ja 104 kg, 8–10 hv perämoottori) ja Buster S:n (4,43 metriä, 260 kg, 30 hv perämoottori) väliin.

Moottorisuositus on 20 hevosvoimaa, mutta toki Buster XSr:n voi varustaa myös pienemmällä voimanlähteellä. Tuolloin plaaniin pääseminen on oletettavasti työläämpää. Etenkin, jos kyydissä on useampi henkilö.

Pienestä koosta huolimatta monipuolinen

Array

Buster XSr on suunniteltu niin, että mökkiveneilyn erilaiset tarpeet tulisivat mahdollisimman hyvin täytetyiksi. Pienestä koosta huolimatta.

Keveys helpottaa hallintaa, jolloin perheen nuoriso voi turvallisemmin käyttää Buster XSr:ää itsenäisesti.

Vesilinja on mahdollisimman leveä, mikä tekee kevyestä veneestä vakaan ja tuo tilaa sisälle. Avotila onkin yllättävän iso näin pieneksi veneeksi eli kassia ja kampetta mahtuu mukavasti kyytiin. Vene on erittäin vakaa eikä kallistele paljoa, vaikka runsaat 100 kiloa painava henkilö asettuu veneen laidalle.

Keulassa on erittäin fiksusti suunniteltu laaja pehmeillä liukuesteillä vuorattu vakaa astumistila, jota voi hyödyntää heittokalastamiseen ja tietenkin istumiseen matkustettaessa. Luukun alta löytyy tilaa suojaa kaipaaville tavaroille.

Sama laaja ja vakaa tila on myös perätuhdon alueella. Myös sitä voi käyttää niin kalastamiseen kuin istumiseen. Perästä luukun alta löytyy myös veneen kanisterimallinen polttoainetankki sekä akku.

  • Array
  • Array
 

Vakiona mukana kaikki tarpeellinen

Buster XSr:n ohjaamo on valmistettu vankasta muovista. Pysty tuulilasi suojaa kuskia ajoviimalta. Pulpetista löytyy lokero pientavaroille ja 12V virranulostulo.

Vakiovarustelu on asiallinen, eikä lisiä välttämättä tarvitse. Mukana on mm. kaapeliohjaus, lukittavat säilytystilat, uimatikkaat, komposiittiturkki, knaapit, akkulaatikko, päävirtakatkaisin automaattisulakkein, automaattinen pilssipumppu ja irrotettava valomasto.

Ajossa uusi Buster XSr on kevyen tuntuinen ja helposti hallittava. Kevyes tekee sen, että Buster XSr on suojaisien reittien vene. Siitä huolimatta se on yllättävän vakaa ajossa sekä paikallaan.

Buster on jälleen valmistanut fiksun ja käyttötarkoitukseensa eli mökkiveneeksi erinomaisesti soveltuvan veneen, jonka hinta 9.990 euroa 20 hevosvoimaisen Yamahan perämoottorin kanssa ei tunnu lainkaan pahalta pyynniltä.

Antti Liinpää

Buster XSr + Yamaha F20GEPL

Pituus:  4,18 m
Maksimileveys: 1,76 m
Paino:  210 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 4
Moottori: 15-20 hv
Huippunopeus: Noin 20 solmua
Hinta:  Vene + moottori 9.990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.