Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Entisestä ehostettu: Yamarin 65 DC

Koeajot 13.09.2011

Yamarin 64 DC on ollut Suomessa suosittu vene. Sen valmistus aloitettiin vuonna 2004 esikuvinaan Yamarin 6110 ja sen edeltäjä 6100. Mallien yhteenlaskettu tuotantomäärä ylittää 2 500 kappaleen rajan.

Sittemmin maailma on muuttunut, eivätkä tietyt 64 DC:n ominaisuudet enää täytä kaikkia vaativien kuluttajien toiveita. Mallistoaan ajoittain aktiivisestikin päivittävälle Konekesko Marinelle tämä ei ole iso ongelma - päivänvalon näki 65 DC. Kokonaan uutuus ei vielä korvaa 64 DC:tä, jonka tuotanto jatkuu myös vuonna 2012.

65 DC:ssä on täsmälleen sama runko kuin 64 DC:ssä. Mitäpä sitä toimivaa muuttamaan. Rungon puolesta molemmilla veneillä voi pirskahtaa lahden yli Tallinnaan, jos siltä tuntuu. Trimmilevyjen avulla matkustusmukavuus paranee, kun aallonkorkeus kasvaa.

Kajuutassa on valmistajan mukaan lisätilaa joka suuntaan. Suurin ulkoinen muutoksen kohde on ollut kajuutan ovi, joka on nyt kuskin pulpetin sisään piiloon liukuva ja keskellä.

Kojelaudan muutoksilla, kajuutan ovijärjestelyllä ja keulakannen korotuksella on ollut yllättävän suuri merkitys kokonaisuuden ulkonäölle. Myös tuulilasi on uusittu entistä virtaviivaisemmaksi.

Moottorin tehosuositusalue on 65 DC:llä laaja, 115-225 hevosvoimaa. Testiveneessä oli 150 hv:n Yamaha. Silläkin huippunopeus nousi kahden hengen kuormalla 42,5 solmuun.

Ajoimme 65 DC:llä Helsingin Vuosaaresta Kotkaan ja takaisin. Yhteensä meripeninkulmia kertyi 120. Pidimme yllä noin 30 solmun keskinopeutta, jolloin polttoaineen kulutus oli ajotietokoneen mukaan kohtuullisesti tasan yksi litra / mpk.

Itäisellä Suomenlahdella vajaa puolimetrinen terävä aallokko olisi ollut haastava useimmille veneille. Oikeaoppisilla moottoritrimmin ja trimmilevyjen säädöillä Yamarin 65 DC:n kulku oli kuitenkin erinomaisen pehmeää, pääosin nautittavaakin, kaikkiin eri aallonsuuntiin.

Ajaminen oli helppoa, vene käyttäytyi johdonmukaisesti ja ohjaamossa kuskin työkalut olivat oikeilla paikoillaan.

Sadekuuron yllättäessä tuli todettua, ettei ajokuomun paikalleen saaminen kestä monta minuuttia. Avatun kuomun takia tavoitekeskinopeudesta ei tarvinnut tinkiä, ylimääräistä räminää sen tukirakenteet eivät aiheuttaneet.
Tiivistelmä Vene-lehden artikkelista 8/2011

Osta ja lue koko juttu Yamarin 65 DC- veneestä

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.