Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Faster 545 CC - Jykevä keularampillinen käyttövene

Koeajot 17.07.2021

Faster 545 CC on kauden 2021 uutuusvene, jonka juju tai idea on sähköllä toimiva keularamppi. Se helpottaa sisään kulkemista ja tavaran lastaamista.

Faster ei ole ensimmäistä kertaa kaularampin kanssa pappia kyydissä, sillä suomalainen työkäyttöön soveltuvista ja vahvoista veneistään tuttu merkki toi vuonna 2015 markkinoille Faster 635 CC:n ja SC:n.

Myös uusi Faster 545 on isoveikan tapaan tarjolla sekä koeajossa olevana CC-mallina eli keskipulpetilla että SC:nä eli veneen sivuilla olevien pulpettien vaihtoehtona eli tuplapulpettiveneenä. Nyt keskitymme keskipulpetilliseen 545 CC:hen.

Keularamppi on kätevä mutta harvemmin tarjolla

Array

Keularampillisia veneitä ei ole paljon tarjolla, koska perinteinen keula on monella venettä hankkiessa mielessä, vaikka keularamppi saattaisi helpottaa esimerkiksi yhteysvene-käyttöä. Yksi vaihtoehto keularampilliseksi veneeksi Fastereiden lisäksi on Pioner Multi.

Keularamppia lukuunottamatta Faster 545 perustuu rakenteensa puolesta Faster 525 -malliin. Kaudelle 2021 Fasterin veneet saivat tyylikkään mustan ilmeen. Veneen tuulilasi on aiemmin Fasterin veneissä käytetyn muovin sijaan lasia, joka lisää näkyvyyttä ja tukevuutta.

Avointa tilaa ja muunneltavuutta lisävarusteilla

Faster 545 CC tarjoaa keularampin ja sen tarjoaman helpon kulun lisäksi hyvin avointa tilaa pulpetin edessä, modernin ohjaamon sekä sekä takasohvan säilytystilalla.

Veneen muunneltavuus ja muokkausmahdollisuudet on korkealla tasolla. Tuunaus omaan tarpeeseen sopivaksi tapahtuu runsaan lisävarustelistan antimilla.

Veneen kyljissä on C-listat, jotka mahdollistavat esimerkiksi pöydän hankkimisen retkiveneilyyn.

Monipuoliselta lisävarustelistalta löytyvät esimerkiksi trimmitasot, tuulilasinpyyhkimen, paremmin suojaa ohjaamoon antavan sprayhoodin, Trolling Control -uistelunopeuden säädin tai koeajoveneessä olevan 80 senttiä leveän kahdenistuttavan Swing-istuimen.

Vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa alumiiniturkki, Raymarine Axiom+ 9 RV -karttaplotteri sekä CPT-S -kaikuanturi, hydrauliohjaus, lukittavat säilytyslokerot, käsikäyttöinen tyhjennyspumppu, HST-laitakaiteet ja 100 litran kiinteä polttoainesäiliö.

Keularamppi auttaa monessa hommassa

Sähköllä laskeutuva ja nouseva keularamppi toimii tietenkin verrattomana apuvälineenä lastaustilanteissa ja veneeseen astumisissa mutta myös esimerkiksi uimatasona ja sukellusharrastuksen pintana veteen mennessä ja sisältä takaisin veneeseen noustessa.Myös kalastajat saanevat varmasti apua harrastukseensa rampin antamista mahdollisuuksista.

Faster 545 CC tuntuu todella tukevalta ja vahvalta veneeltä. Siitä ei löydy kohtia, jotka saisivat koeajajan aprikoimaan ratkaisun kestävyyttä Suomen haastavissa olosuhteissa. Ainoastaan keularampin sähköllä tapahtuvat nosto ja lasku voi vaatia huoltoa ajan kanssa.

  • Array
  • Array
 

Tankkimainen tuntuma ajossa

Ajossa Faster 545 CC kulkee vakaasti, pieneksi veneeksi jopa tankkimaisesti. Siihen varmasti vaikuttaa veneen kohtuullisen korkea oma paino 670 kiloa.

Painosta huolimatta Fasterin henkilöluku on kahdeksan ja päälle mahtuu 125 kilon verran tavaraa. Painoraja ei tämän veneen kanssa tule ihan äkkiä vastaan.

Veneessä ei ole Fasterin tyylin mukaisesti nousulistoja. Vahva 100-hevosvoimainen Hondan perämoottori nostaa veneen kevyenoloisesti liukuun. Huippunopeus nousee jonkin verran yli 30 solmun.

Kevyessä kelissä veneen vakaat ajo-ominaisuudet sopivat hyvin 25-28 matkanopeuteen. Keularampin olemassaoloa ajossa ei huomaa kuin keulan normaalista poikkeavasta muodosta.

Antti Liinpää

Faster 545 CC + Honda 100 hv

Pituus:  5,45 m
Maksimileveys: 2,10 m
Paino:  670 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 8 + 125 kg
Moottori: 80-100 hv
Huippunopeus: 34 solmua
Hinta:  Vene + 100 hv moottori, pakettihinta: 36 990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.