Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Faster 570 SC - kovan kelin alumiinivene tuplapulpetilla

Play video
Koeajot 24.08.2020

Fasterin kauden 2020 uutuusvene on 570. Mallistosta poistuu Faster 560, jonka uusi 570 korvaa. Uusi Faster 570 on tarjolla kahtena eri versiona.

Faster 570 SC on varustettu tuplapulpetilla. Faster 570 CC on keskipulpettiversio. Tässä Nettiveneen Taukopaikan artikkelissa keskitymme tuplapulpetilla varustettuun Faster 570 SC -malliin, jonka koeajovideon voit katsoa Nettiveneen YouTube-kanavalta.

Uuden 570 SC:n runkopituus on 5,74 metriä, mutta valmistajan edustaja täydensi, että veneen kokonaismitta on 41 senttiä pidempi eli 6,15 metriä. Tällä mitalla Faster 570 on kymmenen senttiä pidempi kuin pahimman kilpailijan Buster XL. Buster XL:n koeajoraportti.

Muutama ero pahaan kilpailijaan Buster XL:ään

Array

Faster 570 SC ja Buster XL:n leveys on sama 2,20 metriä, mutta kahdessa asiassa Faster nappaa kaulaa Suomen suosituimpaan merkkiin: Buster XL on tarjolla vain tuplapulpettiversiona, kun Faster 570:nen saa myös keskipulpetilla varustettuna, kuten tuli mainittua. Tutustumme tähän Faster 570 CC -malliin toisessa artikkelissa tarkemmin.

Toinen ero Buster XL:n ja Faster 570 SC:n välillä on maksimihenkilömäärä. Fasterin maksimi on kahdeksan, kun Busteriin mahtuu enimmillään seitsemän henkilöä. Kantavuus on molemmissa veneissä sama: 700 kiloa.

Uusi muotoilu ja mustia osia

Faster 570 SC esittelee merkin uuden muotoilun. Mustaa osaa on lisätty, joka on hyvin ajanmukaista. Tuulilasi on nyt muovin sijaan lasia ja se mahdollistaa lasinpyyhkijöiden käyttämisen. Tuplapulpettimallin keskellä on iso kaasujousella varustettu lasinen ovi, jossa ei ole mitään lukitusmekanismia. Hyvä niin, sillä kovassa käytössä erilaiset muoviset lukitusjärjestelmät ovat kovilla.

Pyöreillä mustilla rautakehyksillä varustettu ovi pysyy kiinni ajossa ja se on kohtuullisen isosta painosta huolimatta helppo käsitellä. Yhden oven rakenne ilman lukitusmekanismia on fiksu ratkaisu ja nopeuttaa kulkua veneen etu- ja takaosan välillä, kun ei tarvitse kahden osan kanssa pelata.

Varustelistoilla lisäistuimia ja -säilytystilaa

Faster 570:n kyljissä kulkee varustelistat, joihin voi kytkeä lisäistuimia sekä muuta varustetta. Keulassa on iso säilytyslokero, samoin moottorin molemmin puolin takana. Koeajoveneessa takasohvana toimii lisävarusteiset muoviset säilytyslaatikot, joissa tavarat säilyvät kuivina.

Faster 570 SC:n istuinpehmusteiden kuosiksi voi valita kahdesta vaihtoehdosta. Musta yksivärinen on perinteisempi, uusi vaihtoehto on koeajoveneen harmaansävyinen raidallinen kuosi.

Kaikukarttaplotteri vakiona

Kartturin ja kapteenin säädettävät lisävarusteiset comfort-istuimet ovat riittävän leveät isommallekin takapuolelle. Kartturin edessä säilytystilaa, jonka kansi on varustettu kaasujousella. Kuskin edessä ohjaamossa on riittävästi tilaa mittareille ja veneen mukana vakiona tulevalle yhdeksäntuumaisella Raymarinen monitoiminäytölle, jossa on kaikuluotain ja karttaplotteri. Tilaan mahtuu halutessa myös 12-tuumainen näyttö.

  • Array
  • Array
 

Vakaa ja tukeva

Faster 570 SC tuntuu vahvalta ja järeltä veneeltä. Käytetyt materiaalit ja osat tuntuvat siltä, että ne tulevat kestämään kovaa käyttöä. Veneen laidat ovat korkealla ja olemus on tukeva. Hondan 100-hevosvoimainen moottori kuljettaa Faster 570 SC:tä reilun kolmenkymmenen solmun nopeutta. Valmistaja lupaa, että 115-hevosvoimaisella moottorilla pääsee jopa 38 solmun nopeuteen.

Faster 570 SC:n ajettavuus tyynessä merikelissä on turvallista ja vakaata. Veneellä voi huoletta ajaa kaasu pohjassa. Muiden veneiden aalloissa pääsee hieman testaamaan veneen käyttäytymistä aallokossa. Vastaan ei tule mitään yllättävää, joka on vain ja ainostaan hyvä asia. Myös nopeat käännökset ja suunnan muutokset onnistuvat miellyttävän eleettömästi.

Antti Liinpää

Faster 570 SC + Honda 100 hv (BF100 LRTU)

Pituus:  6,15 m
Maksimileveys: 2,20 m
Paino:  620 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 8
Moottori: 80-115 hv
Huippunopeus: 38 solmua (115 hv moottorilla)
Hinta:  Vene + moottori 34.990 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.