Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Finnmaster T8 on asuttava päiväretkivene

Koeajot 28.09.2015

Kahdeksanmetriseksi päiväretkiveneeksi Finnmasterin T8:ssa on erittäin hyvät oleskelu- ja myös asuintilat.

Finnmasterin viime vuoden uutuus T8 rikkoo sujuvasti luokittelurajoja lähtemällä liikkeelle isokokoisesta daycruiserista, mutta kulkien jo kohti todellisen retkiveneen tiloja. T8:ssa on jo ihan oikea kajuutta: Keulassa on kahden nukuttava hiukan vinoon aseteltu vuode, jonka edustalla on oleskelusohva. Kokoluokassaan erottuen wc-tilat on eristetty pieneksi kopiksi kajuutan sivuun, jolloin saadaan ainakin tuntu aidosti privaatista tilasta. Veneen keskellä oleva pistopunkka on sekin kahden nukuttava, ainakin jos pariskunta on vastanainut.

Huomattavan suuret runkoikkunat tuovat luontevaa valoa ja meren tuntua kajuuttaan. Runkoikkunoissa on myös tuuletusräppänät.

Tilaa illanviettoihin

Array

Ulkotilassakin istuinpaikkoja on hyvin. Paapuurin puolella oleva kulmasohva ja jykevästä puusta tehty pöytä rajaavat toki kulkuväyliä tehokkaasti, mutta pöydän saa taiteltua siististi kokoon, jolloin kulkukin helpottuu. Kipparin penkin takana on päiväretkiveneelle ihan mukavan kokoinen kyökki, jonka päältä  taittuu vielä lisää nostettua lisää lasku- tai ruokailutilaa taittopöydästä. T8:n päälle saa tietysti kuomun, jolloin ulkotilakin palvelee ainakin jollain tavoin myös huonommalla kelillä. Ulkotilaan mahtuu mukavasti iltaa istumaan ja matkaa taittamaan kuusi tai seitsemänkin ihmistä, virallinen mitoitus veneelllä on kymmenen.

Avotilan tuulilasi on jykevää ja laadukasta tekoa, kulku keulaan on keskeltä hiukan kapeita portaita pitkin. Tuulilasin yläreunasta saa kohtalaisen otteen, mutta kahvoja olisi voitu keulaan kiipeäjää varten laittaa lisääkin.

Veneen perässä on isot uimatasot ja tukevan tuntuiset uimaportaat. Perään pääsee matalan kynnyksen yli L-sohvan sivusta.

Särmikästä ulkonäköä

Perinteisestä venemuotoilusta poiketen T8:n suunnittelussa on käytetty paljon kulmia pyöreiden muotojen sijaan. Tämä antaa Finnmasterin veneelle modernin ja urheilullisen ulkonäön, jota runkoikkunoiden muoto ja samaa muotokieltä toistavat teippaukset vielä lisäävät. Kun veneellä on pituutta kunnolla, tulee muodoista samalla melko matalat, mikä entisestään lisää kuvitelmaa vauhdista ja dynaamisuudesta. Muotokieleltään T8 onkin erittäin onnistunut, erityisesti kun runsaat oleskelutilat antavat vastapainoa muodoille. Kontrasti on silmää ja mieltä miellyttävä. Samalla T8 kuitenkin lupaa ulkonäöllään melko paljon ajonautinnosta.

  • Array
  • Array
 

Vauhdikkaaseen matkantekoon

Ajossa Finnmasterin T8 on ison veneen tuntuinen, mutta kuitenkin riittävän pirteä myös hupiajeluun. Kahdeksanmetrinen ja yli kaksi tonnia painava vene liikkuu vakaasti ja turvallisesti Yamahan 300 hevosvoiman moottorilla. Valmistaja lupailee T8:n olevan varsin urheilullinen, mutta enemmän veneestä saa vakaan matkantekijän tunnun. Ohjaus on tukeva, ja kaarteisiin T8 kääntyy herkästi. Veneellä voisi hyvin kuvitella tekevänsä pidempääkin matkaa. Ei silti, T8:aa on erinomaisen hauska ajaa, kipparin ajo-olosuhteet on mietitty loppuun asti, eikä varsinaisia moitteita löydy. Penkit antavat hyvin tukea, ja ovat ainakin keskikokoiselle kipparille oikein mukavat – ajoasentoa ei joudu pitkään etsimään. Kaasukädenkin saa mukavasti nojaamaan, ja hallintalaitteet ovat hyvin käsien ulottuvilla. T8:ssa on vakiona keulapotkuri, mikä tämän kokoisessa veneessä onkin ihan kiva juttu.

Tapani Mylly

Finnmaster T8

Pituus: 8,0 m
Leveys: 2,7 m
Paino: 2200 kg
Moottori: Korkeintaan 300 hv
Matkustajat: 10
Huippunopeus: Noin 45 solmua
Hinta: 104 500 euroa
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.