Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kestosuosikki Buster L sai päivityksen

Koeajot 16.06.2015

Buster L on lähes ikonisen aseman saavuttanut monitoimivene, joka on nyt saamassa päivityksen.

Uusi Buster L tulee myyntiin kaudelle 2016, mutta se esitellään yleisölle jo syksyn messuilla. Edeltäjänsä tapaan uusi L on monitoimivene sen todellisessa merkityksessä. Busterin suosituin malli Pohjoismaissa kääntyy monenlaiseen tekemiseen kalastamisesta mökkiveneilyn kautta kevyeeseen hupikäyttöön. Perusvarman veneen ratkaisut on jo moneen kertaan hiottuja, joten suuria yllätyksiä ei uudesta L:stä enää löydy. Ehostus onkin ehkä ainakin osaksi markkinointia, sillä viiden metrin sarjassa on monia kilpailijoita, Yamarinin ja Fasterin kaltaiset merkit hengittävät niskaan.

Turvallista, hauskaa ajoa

Array

Buster L:n moottorisuositus loppuu 50 hevosvoimaan, jolloin huippunopeus nousee lähelle 30 solmua. Tällainen vauhti tuntuu pienemmässä veneessä jo joltain, ja vene antaa vauhdista myös välitöntä palautetta.. Meno on kuitenkin myös aallokossa ja kaarteissa ennalta odotettavaa, uusi L kääntyy kurveihin helposti ja tasaisesti. 20 solmun nopeudesta täyskäännös hidastaa veneen hallittuun huomattavan jyrkkään hallittuun käännökseen.

Buster L:n hyvä käytös ja tutut vankat muodot houkuttelevat ajamaan veneellä hiukan rallia. Laivan aallokossakin uusi L on helppo hallita, kunhan pitää kielen keskellä suuta ja kaasukäden herkkänä. Pirteyttäkin 50 hv:n  Yamahasta ja L:stä irtoaa. Meno on sen luonteista, että Buster L voisi olla hyvä vene myös moottoriveneilyn harjoitteluun ennen mahdollista siirtymistä isompiin menopeleihin.

Valmistajan mukaan uuden L:n pohjan muoto on mittojen puolesta hyvin lähellä entistä. Perää on kuitenkin hiukan levennetty ja jyrkennetty, lisäksi veneen painopistettä on siirretty eteenpäin. Näin Buster L on saatu nousemaan liukuun nopeammin kuin edeltäjänsä erityisesti lastissa. Tämä on helppo uskoa myös yksin ajaessa, sen verran tiukasti L:n keula liukuun lähtiessä alas laskee.

  • Array
  • Array
 

Isommallekin kuskille

Buster L:ää myydään kahtena eri versiona. L1:ssä on vain yksi sivupulpetti ja runsaasti tilaa tavaroille, L2:ssa pulpetti on myös pelkääjän paikan edessä. Lisävarusteena pulpettien väliin saatava pleksiovi ja tuulisuoja kannattaa ottaa kaupassa mukaan, yhtenäistä suojaa kiittää syksyn kalastusreissuilla tai mökkimatkoilla.

Kuskin ergonomia on kohtuullinen ottaen huomioon, ettei säätöjä juuri ole. Ote kaasukahvasta on luonteva, ja selkänojä tukeva. 180-senttinen kuski ei kuitenkaan yletä kunnolla nojaamaan ja ohjaamaan, joten tilaa on runsaasti myös isommille miehille tai seisaaltaan ajamiselle.

L2:ssa on integroitu kuomusuoja, jota voi L1:ssä käyttää vaikka vapojen säilytykseen. Molemmissa malleissa on takapenkin alla kohtalaisesti säilytystilaa. Tosin penkin saa nostettua kunnolla ylös vain selkänojankin nostamalla, muuten selkänojan tyynyt painavat nostoa vastaan. Mieluusti näkisi penkin liukuvan nojan edessä muutenkin.

Totuttuun tapaan Busterissa on säilytystilaa myös keulassa ja pulpettien eteen saatavissa moduuleissa. Jokainen voikin varustella oman L:nsä tarpeitaan vastaavaksi myös säilytystyilojen osalta, kalastaja voi esimerkiksi poistaa takapenkin ja jättää näin käyttöön lisää työtilaa takaa.

Ei ole epäilystäkään, etteikö uusi Buster L jatkaisi edeltäjänsä hyväksi koettua ja luotettavaa linjaa. Monitoimivenettä kaipaavalla Buster L on jatkossakin varmasti luonteva valinta.

Tapani Mylly

Buster L -tekniset tiedot

Pituus: 5,13 m
Leveys: 1,99 m
Paino: 390 kg (ilman moottoria)
Huippunopeus: 26 solmua
Moottori: 30–50 hv
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.