Kumiveneen osto-opas: kauppiaan vinkit oikean veneen valintaan

MAINOS Jutut 15.12.2020

Kumiveneet soveltuvat monipuolisesti erilaiseen liikkumiseen vesillä. Valinta ei ole hankalaa, mutta kiinnitä huomiota ainakin näihin seikkoihin kumivenekaupoilla.

Kumivene on äärimmäisen näppärä valinta kaikkeen lyhytaikaiseen liikkumiseen vesillä. Kumivenettä voi käyttää helposti kalastukseen, mökkiliikenteeseen sekä kesäisiin huviajeluihin - ilman suurta rahallista panostusta.

Koska kumivene on helppo täyttää myös paikan päällä, et välttämättä tarvitse siirtämiseen erillistä traileria. Kun pakettiin ottaa mukaan vielä sähköperämoottorin, tulee vesillä liikkumisesta hyvinkin vaivatonta. Alta löydät Preeco.fi-verkkokauppiaiden vinkit kumiveneen hankintaan.

Kiinnitä kumiveneen materiaalin lisäksi huomiota saumoihin

Array

Varsinkin laadukkaita kumiveneitä voi yleisesti käyttää sekä järvi- että merivesissä. Vaikka materiaalin laatuun kannattaakin kiinnittää huomiota, ei parhaimmallakaan raaka-aineilla tee mitään ilman kestäviä saumoja.

Saumakohdat kiinitetään liimalla. Osassa venemalleista saumat vedetään vastakkain, toisissa päällysmateriaali vedetään saumakohdissa päällekkäin. Vastakkain liimattu saumakohta tekee kumiveneestä kestävämmän, ja haastavamman valmistustavan vuoksi yleensä hieman kalliimman. Maksimaalinen kestävyys saadaan tuplavarmistetuilla saumoilla ja kriittisten paikkojen vahvistuksilla.

Jos aikeissasi on käyttää kumivenettä perämoottorin kanssa, kannattaa varmistaa kuinka hyvin perä on vahvistettu.

Ilmapohjainen vai kovapohjainen?

Jos sinulla ei ole venepaikkaa tai käytät venettä harvemmin, ilmapohjainen kumivene on oiva valinta. Sen saa täytettyä ja tyhjennettyä nopeasti missä vain, ja keveys tekee siitä helposti siirreltävän myös täytettynä.

Ilmapohja tarjoaa usein myös paremman ajomukavuuden. Hieman pehmeämpi pohja ehkäisee paremmin värähtelyt ja tärinän. Ilmapohjan kovuus on kuitenkin jopa 90% kovapohjaisesta, joten se tarjoaa myös tukevuutta.

Kovapohjaisen kumiveneen käyttöönotto on hieman hitaampaa, mutta se palkitaan useilla erinomaisilla ominaisuuksilla. Merivanerilla tai alumiinilla vahvistettu pohja ei takuulla puhkea kalastuskoukkuun ja antaa myös paremman tukevuuden. Kovapohjainen kumivene on hyvä valinta kalastukseen ja tavarankuljetukseen. Myös suorituskyky etenkin suurten perämoottoreiden kanssa hyötyy kovasta pohjasta kanssa.

  • Array
  • Array
 

Käyttötarkoitus määrittää ominaisuudet

Viimeistään materiaalivalintojen jälkeen on syytä miettiä veneen käyttötarkoituksen mukaiset muut seikat. Jos käytät kumivenettä perämoottorin kanssa, on moottorin kiinnitysteline olennainen. Joihinkin malleihin se voidaan lisätä myös jälkikäteen. Keveytensä ansiosta kumivenettä on helppo käyttää myös sähköperämoottorin avulla.

Oikea kantavuus ja istuinmäärä ovat tietenkin myös tärkeitä. Alumiiniset istuimet tuovat mukavuutta kalastukseen, ja ovat helposti irrotettavia tarvittaessa. Pehmeämpi ilmatäytteinen istuin taas lisää matkustusmukavuutta.

Yhteenveto - kauppiaan 4 vinkkiä

1. Huomioi materiaalin lisäksi saumat

Vastakkain liimattu ja tuplavarmistettu sauma on erityisen kestävä, ja takaa pitkäikäisen kumppanin kaikille vesille.

2. Valitse ilmapohjainen kumivene, kun:

Kumivenettä täytetään ja tyhjennetään usein, ja haluat kevyen veneen jota on helppo siirtää. Ilmapohjaisella kumiveneellä on usein myös mukavampi matkustaa.

3. Valitse kovapohjainen kumivene, kun:

Kumivene on täytettynä pitkiä aikoja, ja haluat lisäkestävyyttä pohjalle. Kovapohjainen kumivene soveltuu loistavasti kalastukseen ja tavaroiden kuljettamiseen.

4. Huomioi kumiveneen kantavuus

Mieluummin liian suuri kantavuus, ettei painoraja tule yllättäen vastaan venettä lastatessa.

Tutustu kumivenevalikoimaan >>

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.