Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Neljä tuoretta DC-venettä vertailussa

Koeajot 09.06.2011

Kokosimme vertailuun neljä uunituoretta päiväristeilijää. Taas kerran oli ilo havaita, etteivät kaikki valmistajat suinkaan matki toisiaan, vaan yksilöllisyyteen uskotaan. Se on hyvä, koska makuja on monia. Yksi kisaaja on tällä kertaa jopa oikein reippaalla otteella valtavirrasta poikkeava ”erilainen nuori”.

Nordkapp Noblesse 625
Quicksilver Activ 675 Sundeck
Uttern D62 SE
Yamarin 65 DC

Nykyään vapautuneiden rajojen maailmassa ei enää tiedä missä maassa mikäkin tuote lopulta on valmistettu ja kuka sen on tehnyt.

Perinteinen ruotsalaismerkki Uttern valmistetaan nykyään Puolassa, aivan kuten amerikkalaista Quicksilver-nimeä kantavat veneet. Molemmat kuuluvat Brunswick-yhtymään ja varustetaan Mercuryn moottoreilla.

Nordkapp on samannimisen norjalaisyhtiön merkki, jonka valmistus on keskitetty samaiseen puolalaiskaupunkiin, josta ensiksi mainitut tulevat.

Nordkappin tiivis yhteistyö Evinruden ja Bombardierin kanssa on jatkunut useita vuosia. Niinpä veneet on totuttu näkemään Evinrude E-Tec-moottoreilla, joiden estetiikkaan veneiden väritys ja grafiikka on vahvasti soinnutettu.

Kotimainen Yamarin on Konekeskon tuotemerkki, mutta valmistajina ovat alihankkijat eri puolilla maata. Yamaha on alun alkaen ollut Yamarinien ensiasennusmoottori.

Tämän nelikon kolme aspiranttia edustavat DC-venettä jo perinteisessä mielessä. Nykyäänhän bowriderista lainattu läpikuljettavuus on kajuuttaveneissä jo niin yleistä, että sellaiset voidaan hyvin luokitella perinteisiksi - tavanomaisiksi ainakin.

Uudenlaista toisinajattelua edustaa Quicksilver, johon on haluttu yhdistää muiden venetyyppien hyväksi havaittuja piirteitä. Lähinnä siitä tulee mieleen walkaround, mutta sellainen se ei kuitenkaan ole, ei missään mielessä. Sen keulakansi on hyvin laaja, tasainen ja sen verran syvennetty, että kannella tulee veneessä olemisen tuntu.

Kuuluuko Quicksilver tähän vertailujoukkoon lainkaan, on kysymys, johon vastaus on myöntävä. Se on tehty juuri samaan käyttötarkoitukseen ja on hinnaltaan samaa suuruusluokkaa, joten se on ilman muuta vaihtoehto siinä missä muutkin. Siksi se on hieman poikkeavana mielenkiintoinen verrokki.

DC-veneitä ei ole tarkoitettu matkailuun tai sen tyyppiseen retkeilyyn, jossa veneeltä odotetaan varsinaisia asumismukavuuksia. Käytännössä sellaisten järjestäminen runsaan kuuden metrin mittaiseen veneeseen ei olisi edes mahdollista muiden toimintojen kärsimättä. Ainakaan vene ei silloin enää olisi DC varsinaisessa mielessä.

Vaikka koko vertailunelikko edustaa nopeaa päivä- ja viikonloppuretkeilyn periaatetta, johon myös kuuluu suorituskyky ja hyvä ajettavuus, ovat veneiden keskinäiset erot ajotuntumassa yllättävän suuret. Ajettavuudella on kuitenkin paljon painoarvoa. Kaikki tämän vertailun veneet edustavat vähintään hyvää keskitasoa.

Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 6/2011

Osta ja lue koko juttu DC-veneiden vertailusta

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.