Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Saxdor 200 Sport - avoveneilyn uusi konsepti

Play video
Jutut 05.06.2020

Aquadorista, XO-Boatsista ja Axoparista tuttu Sakari Mattila on jälleen kaivanut suunnitteluhattunsa esiin ja taikonut uuden konseptin sekä venemerkin

Uuden venemerkin nimi on Saxdor ja ensimmäisenä konseptina toimii noin kuuden metrin mittainen matalalaitainen avoperäinen avovene, joka soveltuu niin aurinkoisesta kelistä nautiskeluun, vesiurheiluun kuin vauhdikkaammasta veneellä ajamisesta nauttiskeluun.

Uutuusmallia on tarjolla kahtena vaihtoehtona. Kevyemmin varusteltu on Saxdor 200 Sport ja kattavampi on Saxdor 200 Pro Sport. Vene valmistetaan monen muun nykymerkin tapaan Puolassa.

Saxdorin toinen malli 320 esitellään kuvien muodossa kesäkuussa 2020 ja markkinoille se ehtinee vuoden 2020 lopussa, viimeistään vuoden 2021 alussa. Mallia tullaan myymään kolmena autoihin viittaavalla mallinimen lisällä: Saxdor 320 GTO, Saxdor 320 GTC ja Saxdor 320 GT. Tuutista on tulossa myös Saxdor 400 niin ikää GTO, GTC ja GT lisillä varustettuna.

Muotoilussa viitteitä Axopariin

Array

Saxdorin muotoilusta löytää helposti yhteneväisyyksiä Axoparin kanssa. Matala laita, tylppä nokka ja omistamisen halua viestivä kokonaisuus.

Saxdor 200 Sport irtoaa moottorisuosituksen 100-175 hevosvoimaa alapään vaihtoehdolla eli 100-hevosvoimaisella moottorilla noin 27.500 eurolla. Se tuntuu kohtuulliselta, sillä kyseessä on tyylikäs ja jo vakiona kohtuullisen hyvin varusteltu kuusimetrinen vene. Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa hydraulinen ohjaus, kiinteä polttoainetankki mittarilla, kaksi pilssipumppua ja kolmen hengen peräkkäinistuttava jockey-istuin. Saxdor 320 Sport on siis vakiona rekisteröity kolmelle hengelle.

Lisävarusteilla mieleiseksi

Lisävarustelistalta löytyy paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Niitä tutkiessa tulee jälleen mieleen autot, sillä Saxdorin verkkosivulla kehoitetaan rakentamaan autojen tapaan omien mieltymyksien mukainen vene. 

Esimerkiksi 2060 eurolla saa 200 Sportista neljän hengen veneen, kun jockey-istuimet vaihtuvat kuskin ja kartturin offshore-istuimiin sekä niiden takaa löytyvään kahden istuttava sohvaan, jonka selkänojan saa fiksusti käännettyä molempiin suuntiin. Näin avoperästä voi esimerkiksi kalastaa mukavasti sohvalla istuen. 

Kanteen integroitava teltta

Veneessä on monia fiksuja yksityiskohtia ja innovaatiota, joista ehdottomasti mainitsemisen arvoinen on keulan iso kansi, jonka saa lisävarusteena pehmeäksi, ja jonka alla on iso mutta ei kovin syvä säilytystila. Lisävarusteena kannelle saa myös tyynyt, jolloin siellä mukavampi loikoilla. Eikä siinä vielä kaikki. 

Kansi pysyy ylhäällä kaasujousilla. Ylös nostettuun kanteen voi ostaa lisäeurolla integroitavan teltan, jolloin veneessä voi halutessa yöpyä ilman, että tarvitsee pelätä sadetta. 

Hauska ja ketterä

Ajossa Saxdor 200 Sport hinnat alkaen -moottorilla eli 100-hevosvoimaisella Mercurilla on leppoisa peli. Vene kulkee nautittavan pehmeästi ja vaivattomasti 25-29 solmua. Kaasukahva pohjassa moottoria trimmaamalla vene kulki reilu 32 solmua.

Ajo-ominaisuudet olivat muuten hyvät, erityiskiitoksen voi antaa veneen ketteryydestä ja kääntyvyydestä, mutta täyskaasulla pienessä sivumyötäisessä aallokossa ja sivutuulessa keula alkoi elämään niin, että mielellään laski nopeuden alle 30 solmun. Kevyessä vasta-aallokossa ominaisuutta ei havaittu.

  • Array
  • Array
 

Säädettävä tuulilasi

Mukava varuste ajamisen kannalta on Saxdor 200 Sportin tuulilasi, jonka korkeutta voi moottoripyöristä tutulla tavalla nostaa ja laskea. Tuulilasin korkeuden portaaton säätö ja riittävän pitkä säätövara tarkoittavat, että erikokoiset kuljettajat saavat millintarkasti suojan tuulelta.

Kokonaisuutena Saxdorin ajo-ominaisuuksista jäi sellainen vaikutelma, että ajamisesta ja vesiurheilusta nauttivan saa tästä oivan kaverin. Vaikka 100-hevosvoimaisella pärjää, vene suorastaan huutaa enemmän tehoa. Tällaisena pakettina Saxdorin uskaltaa antaa myös hieman vähemmän veneitä ajaneen käsiin. Nettivene testasi samalla myös Saxdor 200 Pro Sportin 150-hevosvoimaisella Mercurilla. Koeajokokemuksista on tulossa raporttia myöhemmin.

Antti Liinpää

Saxdor 200 Sport 60 DC + Mercury 100 XL CT L4

Pituus: 5,94 m
Maksimileveys: 2,29 m
Paino:  780 kg + moottori
Henkilömäärä: 3-4
Moottori: 100-175 hv
Huippunopeus: 45 solmua (175 hv moottorilla)
Hinta: Vene + moottorit (Mercury 100 XL CT L4) 27 454 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.