Silver Puma BRz - kompaktia ajodynamiikkaa seitsemälle

Koeajot 07.02.2022

Silverin kauden 2022 uutuusvene on kompakti Puma BRz. Virtaviivaiseen uutuusveneeseen mahtuu vain 5,85 metrin mitasta huolimatta seitsemän henkeä.

Kompaktit lasikuituveneet, jotka tarjoavat kohtuullisen hintatason, tyylikkään ulkonäön ja maukkaat ajo-ominaisuudet, ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Kun pakettiin lisätään suuren suosion saavuttaneen Bow Rider -kannen, joka mahdollistaa keulassa istumisen ja lisäpaikat, osuu uusi Silver Puma BRz markkinarakoon kuin tuhat volttia.

Silver Puma BRz:n suositushinnat alkavat 80-hevosvoimaisella Honda-koneella varustettuna 37 990 eurosta, mutta pakettihinta kirjoitushetkellä on varsin kohtuulliselta kuulostava 31 990 euroa. Koeajetussa veneessä on 100-hevosvoimainen Honda. Pakettihinta on 32 490 euroa. Päälle tulevat lisävarusteet.

Kattava vakiovarustelu

Array

Tärkeitä ja monia veneilijöitä kiinnostavia lisävarusteita ovat muun muassa Abloy-lukkosarja, Bluetooth-kaiuttimet, etutyynysarja, peräkuomu ja kompressorikylmälaukku, joka löytyy koeajoveneestä. Kiva ominaisuus ja mahdollisuus kuumien kesäpäivien veneilyyn – eväät sekä juomat pysyvät kylmänä.

Vakiovarusteena veneessä on kaikki tarpeellinen, kuten Raymarine Axiom -karttaplotteri ja kaikuanturi, virran ulosotto, uimatasot ja uimaporras, haponkestävät knaapit, helat ja kaiteet, kahdet offshore-istuimet sekä 115 litran polttoainesäiliö.

Kompakteihin mittoihin hyvät tilat ihmisille ja tavaroille

Pituutta vajaa kuusi ja leveyttä 2,16 metriä. Mitat ovat kompaktit, mutta suunnitteluun on selvästi käytetty aikaa. Seitsemän henkeä mahtuu mukavasti istumaan ja mikä parasta, tavaroille löytyy runsaasti kookasta säilytystilaa istuimien alta.

Toki on hyvä mainita, että kuskin tai kartturin offshore-istuimen ja takasohvan välissä ei ole paljon tilaa, mutta istumaan mahtuu molemmilla paikoilla mukavasti.

Kuskin paikalla on hyvät oltavat. Pitkälle sivulle taittuvat tuulilasi on karkaistusta lasista ja tarjoaa hyvin suojaa tuulelta sekä tyrskyiltä, myös takasohvalla istujille.

Ajossa kokoluokkaa isomman veneen tuntuinen

Ajossa Silver Puma BRz on vakaan tuntuinen. Ei uskoisi, että kyseessä on pienehkö avovene. Hondan 100-hevosvoimainen liikuttaa kevyellä kuormalla venettä vaivattoman oloisesti.

Jos tarkoitus on ajaa usein täysi lasti päällä, kannattaa kuitenkin harkita maksitehon eli 115-hevosvoiman perämoottorin valintaa. Kahden hengen kuormalla 80-hevosvoimaa riittää mainiosti jopa vauhdikkaaseen kyytiin. Valmistaja lupaa Silver Puma BRz:n kulkevan isoimmalla konevaihtoehdolla jopa yli 35 solmun nopeutta.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Uusi Silver Puma BRz herättää monella tapaa ostohaluja. Parasta veneessä on tyylikäs muotoilu ja sporttiset mutta mukavan vakaat ajo-ominaisuudet, jota höystää fiksu ja yllättävän paljon tilaa tarjoava tilasuunnittelu.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Silver Puma BRz + Honda 100 hv

Pituus:  5,85 m
Maksimileveys: 2,16 m
Paino:  750 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 7
Moottori: 80-115 hv
Huippunopeus: 35 solmua
Hinta:  Vene + 100 hv moottori, pakettihinta: 32 490 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.