Terhi 480 Sport - vankka pikkusportti

Play video
Koeajot 28.09.2020

Terhi 480 Sport on suomalaisen Terhin vuoden 2020 uutuusvene. Terhi valmisti kaudelle 2020 kaksi uutta 480-mallisarjan venettä.

Nyt koeajossa olevan 480 Sportin ja Bow Riderin eli 480 BR:n.

Ero näiden kahden veneen välillä on sen verran pieni, että jonkin verran on kansalaisten suusta kuulunut ihmettelyä, että oliko sittenkään järkevää tuoda kaksi erilaista mallia markkinoille.

Miten Terhi 480 Sport ja BR erovat?

Array

Mielestäni on hyvä asia, että löytyy vaihtoehtoja. Voi myös olla, että jos markkinoilla olisi vain yksi malli, myynti olisi pienempää kuin mihin kahdella erilaisella mallilla valmistaja yltää. Veneiden yleisilme ja käytettävyys on sen verran erilainen, että aivan varmasti joku päätyy BR:ään, toinen Sportiin. Veikkaan että näin valmistaja on asiaa ajatellut ja se on mielestäni ihan fiksua kalkulointia.

Mitä eroa sitten veneissä on? Ei oikeastaan yhtään mitään muuta kuin tuulilasi, joka Sport-mallissa on hieman matalampi. Se tuo Terhi 480 Sportiin hieman matalamman ja urheilullisemman yleisilmeen kuin mitä BR:ssä on. Toisaalta BR:ssä on enemmän suojaa tuulilasin takana ohjaamossa.

Terhi 480 Sportin koeajovideon voit katsoa Nettiveneen YouTube-kanavalta.

Pienehkö avovene tuulilasilla

Nyt koeajossa oleva Terhi 480 Sport on alle viisimetrinen pienehkö ABS-muovista valmistettu avovene, jossa on sporttisen matala tuulilasi ohjaamon ympärillä. Muovisen tuulilasin keskiosa ja sen alla oleva väliovi kääntyvät sivuun, kun keulan ja ohjaamon välissä kuljetaan. Tuulilasin edessä sivuilla on molemmin puolin venettä pienet fiksut jalansijat, joiden avulla veneeseen on helpompi astua sisään.

Terhi 480 on rakennettu niin että pienestä koosta huolimatta siellä mahtuu kohtuullisen hyvin liikkumaan ja myös tavaroille löytyy omia säilytyspaikkoja.

Viidelle henkilölle

Veneen henkilömäärä on maksimissaan viisi, ja halutessa kaikki viisi henkeä mahtuvat istumaan tuulilasin takana ohjaamossa.

Kuljettajalle ja kartturilla on kuppi-istuimet ja veneen perässä on sohva, jossa mahtuu istumaan kolme aikuista. Lisäksi istua voi halutessa keulan leveällä kaksi aikuista vetävällä sohvalla, jonka alta löytyy iso säilytyslokero.

Säilytystilaa löytyy myös perän sohvan alta, jossa on myös veneen kanisterimallinen polttoainetankki. Lisäksi tavaroille löytyy lokerikkoja molemmista pulpeteista, muun muassa mukitelineet, sekä kartturin edestä kannellisesta hansikaslokerosta ja pulpettien alta kannellisista lokeroista.

Hyvä vakiovarustelu

Terhi 480 Sportin vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa sähköinen automaattinen pilssipumppu, sadevesityhjentyvyys, uimaporras, 12 voltin pistoke, korkeat laidat ja tasainen turkki, lattiapinnalla liukuestetarrat, ankkuri-/köysilaatikot keulassa ja perässä ja kuomukotelo peräpenkin takana.

Lisävarustelistalta löytyy paljon lisää, kuten koeajoveneessä ollut tyynysarja, Raymarinen 9’’ karttaplotteri, targakaari, kalastukseen suunniteltu targakaari, satamapeite ja peräkuomu.

  • Array
  • Array
 

Pieni mutta vakaa

Ajossa Terhi 480 Sport tuntuu modernilta pieneltä muoviveneeltä, jolla on jopa tuulisessa kelissä hyvä ja vakaa ajaa. Ryskytys vastatuuleen saa aikaan runkoääniä, mutta veneen korkeat laidat pitävät osan pärskeistä ulkona. Toki Terhi 480 Bow Rider -vaihtoehdon selvästi korkeampi ja suojaavampi tuulilasi olisi kovassa kelissä Sportin matalaa tuulilasia parempi vaihtoehto. Pitkä kuljettaja on myös helposti päänsä kanssa tuulessa, kun tuulilasi on matalampi.

Terhi 480 Sport jätti koeajolenkillä hyvän kuvan itsestään. Erityiskiitoksen voi antaa Terhi 480:n ohjaustuntumalle sekä erinomaiselle ruorille.

Vene on pienestä koostaan huolimatta turvallisen tuntuinen ajettava. Terhiä myydään aiemmasta poiketen nykyään Suzukin moottoreilla. Ennen moottoreina uusissa venepaketeissa toimivat Hondat. Koeajoveneessä ollut 60-hevosvoimainen Suzuki kuljetti venettä pienellä kuormalla vaivattomasti ja sen reagointi oli kiitettävää.

Terhi 480 Sport on sporttisen näköinen ja kohtuullisen hintainen valinta ensimmäistä venettää hankkivalle, pieneksi yhteysveneeksi tai mökkiveneeksi.

Antti Liinpää

Terhi 480 Sport + + Suzuki DF60 ATL

Pituus:  4,80 m
Maksimileveys: 1,85 m
Paino:  390 kg (ilman moottoria)
Henkilömäärä: 5
Moottori: 40-60 hv
Huippunopeus: noin 28 solmua
Hinta: 20 090 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.