Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Testissä Buster Magnum Pro

Koeajot 07.05.2010

Muistatteko Work Busterin 1970-luvun lopulta? Sen koomin ei Fiskarsilta ole puhtaasti työkäyttöön suunnattuja veneitä markkinoille siunaantunut. Erikoista sinänsä - onhan alumiini juuri moiseen tarkoitukseen omiaan. Tulevien Buster Pro Series -veneiden on määrä korjata puute. Ja kenties korjaakin, kunhan yksityiskohdat hioutuvat työkäytön vaatimuksia vastaavaksi.

Samalla kuin meillä ovat perheenemäntien kosiskeluun tarkoitetut hempeät värit ja milloin mitkäkin ankkateemat värittäneet alumiinivenemarkkinoita, on ruotsalaisten isojen alumiiniveneiden äijämäisyys ilmiselvästi aiheuttanut kriisin ja sekavia tunteita.

Buster Magnum Pro on ensimmäinen malli Pro Series -sarjaksi nimetystä työkäyttöön suunnatuista Fiskarsin veneistä. Magnum Pro perustuu nimensä mukaisesti olemassa olevaan Magnumiin, johon on tehty erinäisiä muutoksia. Vanhaa runkoa on jatkettu peräpäästä parillakymmenellä senttimetrillä, samalla kun pohjan materiaalivahvuutta on kasvatettu neljästä millimetristä viiteen. Myös jäykisteiden vahvuuksia on kasvatettu.


Tiloiltaan Buster Magnum Pro on hyvin pelkistetty. Sisälaidat ovat suoraa alumiinipeltiä. Keulassa on portaan ja säilytystilan virkaa ajava tuhto. Keskipulpetin takana on pari kuppituolia ja niiden takana tuhto, jota juuri ja juuri voi kutsua takapenkiksi. Selkänojaa siitä ei löydy. Käytännössä vene on tässä kuosissa vene kahdelle henkilölle, jotka nopeasti saavat olonsa kotoisaksi kookkaan pulpetin takana. Suurin henkilöluku on kuusi.

Säilytystilat vaikuttavat alkuun vaatimattomilta, mutta tilavuutta kyllä kertyy loppujen lopuksi kohtalaisen hyvin. Suurin paikka tavaroille on pulpetin sisällä, jonne mahtuu hyvin pari kookasta urheilukassia ja jokunen juomakori.

Pulpetin toteutuksessa on hyvää yritystä. Ainakin tilaa on riittävästi kaikille laitteille ja varusteille. Niiden sijoittelua viilaamalla saa kokonaisuudesta vieläkin toimivamman.

Pro-sarjan veneiden kerrotaan soveltuvan niille, joille mukavuus ei ole tärkeimpiä toiveita venettä valittaessa. Määritelmä on kieltämättä erikoinen. Varsinkin ammatikseen venettä käyttävät kyllä pitävät mukavuutta arvossaan sitä enemmän, mitä enemmän tunteja kaudessa kertyy. Jotta ei menisi saivarteluksi, kerrottakoon, että Magnum Prossa on tavallisiin Bustereihin tottuneelle kuljettajalle varsin mukavat oltavat.

Tiivistelmä Kipparin 5/10 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Buster Magnum Pro:sta

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.