Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Uusi yritys: Buster XXL Cabin

Koeajot 09.05.2011

Vuonna 2007 esitelty Buster XXL AWC herätti laajaa huomiota ja keskustelua. Kunnianhimoista hanketta jarrutti kallis ja monimutkainen rakenne. Legendan mukaan uudessa XXL Cabinissa on yhteensä yhtä paljon osia kuin edeltäjänsä pelkässä kattorakennelmassa. Melkoinen helpotus siis, ainakin veneen rakentajille - ja tulevaisuudessa korjaajille.

Nimessä esiintyvistä kirjaimista voi päätellä uuden hyttimallin pohjautuvan avonaiseen XXL:ään.

Näin todellisuudessa onkin, sillä runko on molemmissa veneissä sama. Cabinin suurempi kokonaispituus tulee ylimääräisistä alumiinitasoista veneen perässä. Avo-XXL:ssä niin sanotut uimatasot ovat integroitu veneen rungon sisäpuolelle osaksi kantta.

Cabinin runko on alumiinia ja kansi- sekä hyttiosa ovat lujitemuovia. Näin oli myös Busterin edellisen kajuuttaveneen AWC:n kanssa, mutta muuten veneillä on eroa kuin yöllä ja päivällä.


Busterin ulkoisessa olemuksessa huomio kiinnittyy poikkeuksellisen pitkään hyttiin, joka ulottuu perästä huomattavan eteen. Hytti, tai tarkemmin sanoen sekä hytti että koko kansiosa, on kokonaisuudessaan myös korkea, varsinkin edestä katsottuna, koska veneeseen on haluttu keskikäytävälle seisomakorkeus ja runko on matala.

Suuresta sisävolyymistä huolimatta valmiita istumapaikkoja on hytissä niukasti. Kuljettajan lisäksi kiinteitä istuimia on kolmelle, joista kaksi edessä ja kaksi hytin peränurkissa.

Vaan kuinkas toimitaan kun kyytiläisiä on tulossa enemmän? Esitetietojen mukaan hytti mahdollistaa suojaisat istumapaikat jopa kuudelle henkilölle.

Veneen mukana tulee ylimääräisiä tyynyjä ja levyjä, joilla kahden takaistuimen väliin voidaan koota täydennystä. Näin saadaan kasaan koko kajuutan levyinen, eli noin parin metrin mittainen takapenkki, joka siis laskennallisesti mahduttaa neljä ihmistä. Hytti on perästä kokonaan suljettavissa liukuovella, ja lisävarusteisiin kuuluu dieselkäyttöinen Webasto-lämmitin.

Katossa on suuri läpinäkyvä kattoluukku ja katon kiinteä takaosa on varustettu kattoikkunalla, joten valoa veneen sisällä riittää.

Hytillinen XXL näyttää selvästi tehdyn erilaisiin yhteysliikennetehtäviin, ei niinkään retkeilyyn. Koska jonkinlainen yöpymismahdollisuus on ilmiselvä kaupallinen etu pienissä katetuissa veneissä, Busteriin on sisällytetty mahdollisuus järjestää tämä asia.

Majoituslaveri kootaan takapenkkien tyynyistä sekä muutamalla lisälevyllä, joista muodostuu poikittainen taso. Silloin vain täydennetään niitä osasia, joilla lisäistumapaikatkin tehdään.
Tiivistelmä Kippari-lehden artikkelista 5/2011

Osta ja lue koko juttu Buster XXL Cabin -veneestä

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.