Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Vesiliikennelaki uudistuu: Veneen vuokralle antamisen vaatimukset vähenevät

Jutut 13.05.2020

Kesäkuun alussa voimaan tuleva uusi vesiliikennelaki yhdistää aiempia säädöksiä yhteen ja lisää vesillä liikkumisen turvallisuutta. Vuokraveneilyä uusi laki helpottaa merkittävästi.

Selkeämmät ja kattavammat säännöt

Array

Uusi vesiliikennelaki selkeyttää ja yhdenmukaistaa veneilyn sääntöjä. Tavoite on ensisijaisesti lisätä huviveneilyn turvallisuutta ja sujuvuutta. Muutos tuo päivityksiä esimerkiksi vesiliikenteen sääntöihin, pätevyysvaatimuksiin ja veneiden varustukseen. 

Olennaisena muutoksena veneilyssä korostuu päällikön vastuu. Veneen päällikkö vastaa veneen ja sen kyytiläisten lainmukaisuudesta varmistamalla esimerkiksi pelastusliivien asianmukaisen käytön ja karttojen mukanaolon. 

Voit lukea uudesta vesiliikennelaista tarkemmin Traficomin sivuilta. Laki tulee voimaan 1.6.2020.

Veneen vuokralle antaminen on nyt vaivatonta

Vesiliikennelain myötä vuokraveneily on helpompaa kuin koskaan ennen. Säätelyn keveneminen pyrkii tekemään veneen vuokraamisesta vaivattomampaa ja sen myötä edistämään jakamistaloutta myös vesiliikenteessä.

Kesäkuusta alkaen vuokraveneet lasketaan huviveneiksi, jolloin venettä ja varusteita ei enää ole pakko katsastaa. Tekniset vaatimukset höllentyvät, ja esimerkiksi CE-merkintä ei ole enää vaatimus vuokraamiselle. Ulkomailta ostettujen veneiden rekisteröinti onnistuu jatkossa myös vasta Suomeen purjehtimisen jälkeen. Miehitettynä vuokrattavia veneitä, kuten taksiveneitä koskevat ammattimaisen vuokravenetoiminnan tiukemmat säädökset.

Vuokraa vene kesäkruisailuun Nettivuokrauksessa

Säätelyn purkaminen tekee vesille lähtemisen entistä houkuttelevammaksi kesällä 2020. Samalla oman veneen vuokralle antaminen onnistuu mutkattomasti aiempien vaatimusten poistuessa. Veneen omistajat ja vuokraajat löytävät toisensa Nettivuokrauksessa. Vuokrausprosessi hoituu alusta loppuun simppelisti ja luotettavasti sähköisessä palvelussa. 

Vertaisvuokraus on erinomainen tapa olla mukana vähentämässä kulutusta ja tukea kestävää kehitystä. Vuokralleantajana veneesi tuo iloa muille ja lisätienestiä sinulle sen sijaan, että se seisoisi tyhjän panttina kun et sitä käytä. Vuokralleottajana valitset ostamisen sijaan ekologisemman, joustavamman ja edullisemman vaihtoehdon.

Löydä vene kesän menoihin Nettivuokrauksesta tai laita omasi vuokralle!

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.