Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Yamarin 63 DC - uutuus haluttuun luokkaan

Koeajot 10.08.2020

Yamarinin DC- eli Day Cruiser -mallisto sai kaudelle 2020 kaksi kuumaa uutuutta. Pienemmän Yamarin 60 DC:n ja nyt koeajossa olevan Yamarin 63 DC:n.

Kauden 2020 uutuus Yamarin 63 DC on reilun kuuden metrin mittainen päiväkruiseri. Nämä DC- eli Day Cruiser – eli päiväkruiseri-veneet ovat varsin suosittuja myös meillä Suomessa, koska niillä on hauska ajaa ja tuulilasin takana oleva avotila on optimoitu isommankin porukan viihtymiseen. Jos olet kiinnostunut myös Yamarinin Day Cruiser -malliston toisesta kauden 2020 uutuudesta Yamarin 60 DC:stä niin koeajoartikkeli löytyy myös Nettiveneen Taukopaikalta.

Yamarin 63 DC:n kansi on iso ja leveä. Keskellä keulakantta on tiikkikuja varmistamassa turvallisen pääsyn ohjaamoon. Portaat laskeutumiseen ovat tiikkikujan jatkeena keskellä venettä. Tiikkiä löytyy keulan lisäksi portaista, avotilanlattiasta ja perän uimatasoista. Yamarin 63 DC:n koeajovideon voit katsoa Nettiveneen YouTube-kanavalta.

Portaiden takaa kajuuttaan

Array

Portaat liukuvat sivuun, kun haluaa mennä kannen alla olevaan kajuuttaan. Hyttiin mahtuu mukavasti nukkumaan kaksi isokokoista ihmistä. Kajuuttaa käytetään Day Cruisereissa usein tavaroiden säilyttämiseen, koska useimmat käyttävät DC-veneitä nimensä mukaisesti päiväkruisailuun ja -retkeilyyn.

Yamarinin Day Cruiser mallisto on laaja ja kaikki DC-veneet on tehty lujitemuovista. Se tuo tyyliä ja vaaleaa tunnelmaa, mutta rantautuessa täytyy olla tarkkana. Alumiinipohjainen vene on Suomen saaristo kivisissä ja karikkoisissa olosuhteissa helpompi kumppani.

Hyvin tilaa ja fiksuja ratkaisuja

Ohjaamossa kuljettajalla on oma offshore-istuimensa ja vieressä on kapea jopa kahden istuttava sohva, jonka selkänojan voi kääntää kumpaan tahansa suuntaan. Takana on L:n muotoinen sohva, jonka saa muokattua U:n muotoiseksi. Klaffirakenteella toteutettu lisäosa on kuskin istuimen takana ja se laskeutuu alas silloin kun sille ei ole tarvetta. Toinen fiksu toteutus on kuskin takana kulmassa oleva tiikillä päällystetty porras, jonka päälle saa sohvatyynyn palasen, kun portaalle ei ole käyttöä. Portaan kautta pääsee helposti perän uimatasolle.

Yamarin 63 DC:n henkilömäärä on kuusi ja veneen fiksu suunnittelu huomioiden se jopa tuntuu hieman alamitoitetulta. Toki kuusi aikuista plus tavarat kyydissä veneen suurin moottorivaihtoehto 150 hevosvoimaa alkaa myös tuntua jossain ajotilanteissa alimittaiselta. Lähtötaso 115 hevosvoimaa sopii veneeseen, jos kyydissä on usein vain 2-3 henkilöä.

  • Array
  • Array
 

Sporttinen mutta turvallinen

Ajossa Yamarin 63 DC on erittäin vakaa ja helppo ajettava. Uskomme veneen suoriutuvan hyvin ja loogisesti myös kovemmassa aallokossa. Testipäivänä Turun Airiston saaristo tarjosi vain kevyttä tuulta ja aallokkoa. Halutessa 150-hevosvoimainen tarjoaa jopa sporttiselta tuntuvan nopeuden 43 solmua.

Yamarin 63 DC:n vakiovarustelu on hyvällä tasolla. Veneen mukana tulevat muun muassa kiinteä 160 litran polttoainetankki, offshore-istuin, hydraulinen ohjaus, satamapeite, Yamarin Q 10” -karttaplotteri ja -multimedialaite kosketusruudula, Virranulosotto 12V/USB, avattavat runkoikkunat ja paljon muuta.

Lisävarusteita löytyy myös mukavasti. Niistä kiinnostavimmat ovat trimmitasot, kölirauta, 30 litran jääkaappi, kuomu ja avotilaan sopiva pöytä retkipäivän eväille.

Antti Liinpää

Yamarin 65 DC + Yamaha F150GETX

Pituus: 6,30 m
Maksimileveys: 2,35 m
Paino:  990 kg + moottori
Henkilömäärä: Maksimissaan 6
Moottori: 115-150 hv
Huippunopeus: 43 solmua
Hinta:  Vene + moottori 49.220 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.