Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Yamarin 68 – turvalliseen päiväretkeilyyn

Koeajot 14.09.2015

Yamarinin 68 DC on perinteinen daycruiser, joka sopii hyvin perhekäyttöön.

Yamarinin 68 DC:een astuessa ensimmäinen vaikutelma syntyy laitojen korkeudesta. Perässä istuessa laidat nousevat todella korkealle, ja avotila on tukevan tuulisuojan ja lukuisten kahvojen ansiosta muutenkin erittäin suojaisen oloinen. Kaikkia korkeat laidat eivät miellytä, mutta ainakin lapsiperheille tila on sopiva – tosin perheen pienimmät eivät juuri penkeillä istuen pääse nauttimaan ohi vilisevistä maisemista.

Vajaa seitsemän metrin veneeksi 68:n avotilat ovat oikein hyvät. Takana on tilava pyöreä U-sohva, ja kipparin penkin saa muunnettua taaksepäin istuvaksi. Tilaa on mukavasti neljälle tai viidellekin. Paapuurin puolella edessä on pieni keittotila, jossa voi ainakin lämmittää ruokaa – isoja tiloja isoille ruokamäärille tässä pentterissä ei ole.

Kajuuttaan johtava aukko sulkeutuu näppärän tuntuisella sivuun liikkuvalla pleksillä, valmiiksi pienissä tiloissa ratkaisu vaikuttaa oikein hyvin toimivalta. Ajossa fendarit voi muuten sulloa oven kiinni ollessa tyhjäksi jäävään tilaan.

Nukkumatilat kolmelle

Array

68:n sisätilat ovat varsin perinteiset tämän kokoluokan daycruiserille. Keulassa on kahden nukuttava peti, pistopunkassa nukkuu mukavasti yksi aikuinen tai ehkäpä kaksi lasta. Keulaan mahtuu perinteiseen tapaan myös pieni wc-istuin, 68 DC:n tapauksessa vesi-vessa ja tietysti myös septitankki.

Kajuutan ikkunat ovat pienet, eikä niistä juurikaan tule ylimääräistä valoa sisälle. Kajuutta onkin hiukan kopperomainen. Avotilan päälle saatava kuomu on varsin korkea, joten tilaa voi käyttää hyvin myös sateella. Toki taakse ei kannata laitta tällöin istumaan seurueen pisimpiä.

Pirteä ajettava

Ajossa 68 DC on yllättävänkin pirteä. 250 hevosvoiman Yamaha kiidättää veneen nopeasti liukuun, ja ohjaus on nopea ja herkkä. Huippunopeudet nousevat 40 solmun kovemmalle puolen, mutta 68 tottelee näissäkin nopeuksissa kipparin tahtoa hyvin. Niinpä 68:a onkin hauska ajaa, ja veneen voisikin nähdä hyvin vaikka nuorekkaan kuskin ensimmäisenä daycruiserina. Pidempiä reissuja tekevälle veneen tilat saattavat käydä nopeasti pieniksi, ja tietenkään tämän kokoluokan vene ei myöskään ole parhaimmillaan isojen matkojen mahdollisesti isoissa aalloissa.

Tapani Mylly

Yamarin 68 DC

Pituus: 6,77 m
Leveys: 2,54 m
Paino: 1300 kg
Moottori: Korkeintaan 250 hv
Matkustajat: 8
Huippunopeus: Noin 45 solmua
Hinta: 65 990 euroa
Tapani Mylly
Tapani Mylly on intohimoinen veneilijä, joka haaveilee maailmanympäripurjehduksesta, mutta käytännössä kyyditsee lapsiaan Nauvon hiekkarannalle.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.