Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Yamarin 76 DC

Koeajot 23.01.2007

Yamarin 76 DC on uusinta, mitä suomalainen veneteollisuus on luonut. Se on lyhytaikaiseen retkeilyyn ja huviajeluun tarkoitettu avoin vene, jossa on yllättävän hyvät makuutilat neljälle.

Yamarin 76 DC on kansainvälisesti houkutteleva malli ja se kykenee kantamaan suuren perämoottorin, jopa vaatii sitä.

Yamarin 76 DC ansaitsee kiitosta hyvistä tilajärjestelyistään, niin sisällä kuin ulkona. Liikkuminen veneessä on helppoa. Keulakannelta on yksinkertaista ja turvallista astua sisään veneeseen ohjauspulpetin laitaan muotoiltujen suurten portaiden kautta, perässä on oma kulkutiensä. Avotilan turkki on muuten selkeä, mutta ohjaamon alla olevan makuutilan vuoksi avotilan etuosan turkkia on korotettu. Perän oleskelutilassa on sohvatilaa kuudelle ja todella isokokoinen, kahdessa osassa käytettävä pöytä. Koko avotila voidaan kattaa kuomulla, joka merkittävästi lisää veneen käyttökelpoisuutta.

Pentteri on riittävä kahvinkeittoon tai pikkupalojen laittoon, mutta muuta työtasoa ei pentterissä touhuavalle ole kuin avotilan pöytä. Myöskään säilytystiloja pentteri- saati ruokatarvikkeille ei ole.

Kuljettajalla ei suurempaa valittamista ole. Kahden hengen penkki on pituussuunnassa säädettävä ja kohtalaisen mukavakin. Parasta mahdollista tukea se ei anna vauhdikkaassa ajossa, ei ainakaan etureuna nostettuna, jolloin ajetaan puolittain seisaaltaan penkkiin nojaten. Näkyvyys ohjaamosta on hyvä. Teräksiset tuulilasinkehykset ovat kapeat, eivätkä rajoita näkökenttää.

Näin sulavalinjaiseksi veneeksi Yamarinissa on yllättävän suuret sisätilat, tosin mittaakin on 7,5 metriä. Kajuutassa mahtuu oikeasti olemaan, vaikka se ei oleskelutila olekaan.

Yamarin 76 DC on on suunniteltu moottoritehoille 150-300 hevosvoimaa. V-kulma peräpeilissä on 22 astetta. Yamarinin ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät. Kaarrekäyttäytyminen on rauhallista, vaikka vene kallistuu aika voimakkaasti. Offshore-vene Yamarin ei ole, mutta sillä selviytyy vaivatta meidän olosuhteissamme. Ja miksei kovemmissakin, norjalaiset ostavat 76 DC:nsä Pohjanmeren aaltoihin 300-hevosvoimaisella moottorilla.

Koeajo-Yamarin oli varustettu 225 hevosvoiman nelitahti-Yamahalla tehosuosituksen keskeltä. Mittasimme kahden hengen ja noin puolikkaan polttoainekuorman huippunopeudeksi 43,8 solmua. Taloudellisimmaksi nopeudeksi mittasimme noin 27 solmua, jolloin kulutus on 1,22 litraa meripeninkulmaa kohti. Kierrosluku oli 4 000, eli sekin sattui hyvin keskisektoriin, sillä taloudellisin matkanopeus on poikkeuksetta 3 500-4 500 kierroksen alueella. Taloudellinen matkanopeus on 18-30 solmua.

Yamarin 76 DC on nykypäivän huvivene. Se tarjoaa sellaisia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, joita veneilijät tuntuvat arvostavan veneilyn muuttuessa entistä enemmän vain ajanvietteeksi muiden joukossa. Yamarin ei ole matkavene, kalavene eikä yhteysvene, jos veneitä ylipäänsä tällaisin kriteerein pitää arvioida. Se on huvivene, joka on tarkoitettu ajanviettoon vesillä, tapahtui se sitten missä muodossa tahansa. Ja siihen se on hyvä.

Tekniset tiedot

Pituus: 7,52 m
Leveys: 2,60 m
Paino: n. 1 500 kg
Kantavuus: 8 henkeä
CE-luokitus: C eli rannikko
Moottorisuositus: 150-300 hv
Koeajomoottori: Yamaha F225
Suunnittelija: Kai Ilmanen ja Kesko Team
Hinta: 43 900 e
Valmistuttaja: Konekesko Marine,
www.kesko-marine.com
Myyjä: Yamarin-jälleenmyyjät kautta maan.

Teksti: Ari Inkinen
Kuvat: Heikki Juuri-Oja, Timo Utter, Kari Wilén
http://www.venelehti.fi

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.