Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Yamarin Cross 57BR - kahden veneen risteytys

Play video
Koeajot 23.06.2020

Miltä tuntuu vuonna 2020 Yamarin Cross 57 BR eli Bow Rider? Nettivene otti veneen testiin ja kokeili onko 2013 esitelty Cross 57BR edelleen hyvä vene

Yamarin Cross 57BR on 5,66 metriä pitkä ja 2,17 metriä leveä kaksi erilaista venetyyppiä yhdistävä avovene. Ulkopuolelta Cross 57 BR on alumiinivene, jotka ovat suosittuja Suomen olosuhteissa.

Käytännön käyttötilanteissa kestäväksi todettu alumiinista valmistettu vene soveltuu monien veneilijöiden mielestä Suomen saaristoon tai järviveneilyyn helppohoitoisuuden ansiosta paremmin kuin muovi- tai lasikuituvene. Myös luonnonsatamiin rantautumiset ovat muovivenettä stressivapaampia alumiiniveneellä.

Sisältä Yamarin Cross 57 BR on valkoinen lujitemuovivene, joka pyrkii tarjoamaan tyyliä ja mukavuutta erilaisiin veneilytarpeisiin. Cross tarkoittaa risteytystä ja sitä Yamarin Cross on nimensä mukaisesti. Risteys molemmista maailmoista, alumiiniveneestä ja muoviveneestä.

Tyylikäs kokonaisuus

Array

Yamarin Cross 57BR tarjoaa matkustajille tyylikkään sekä laadukkuutta viestivän valkoisen, mustan ja tummanharmaan yhdistelmän. Valkoiset luvitemuoviset osat tuovat ilmeeseen perinteisestä veneilytunnelmaa. Musta alumiiniturkki tuo pitoa lattiaan. Harmaa väri offshore-istuimissa sekä takasohvan istuinpäällisissä sopii kokonaisuuteen sekä tunnelmaan. Punaiset koristeet ja tikkaukset istuimissa viittavat veneen sporttisuuteen.

Keulassa ovat tukevat tartuntakahvat. Veneen sivuilla sekä edessä että takana olevat kiinteät lepuuttajatelineet tuovat mahdollisuuden sijoittaa fenderit haluttuun paikkaan. Telineet tarjoavat kovassa kelissä matkustajille paikkoja tarttua kiinni.

Veneeseen astumista on mietitty ja se käy sekä keulan että oikealla sivulla olevan portaikon kautta. Edessä istuu mukavasti jopa kolme ihmistä. Istuimien alla on isot säilytystilat tavaroille.

Kookas tuulilasi ja väljät tilat

Kookas ja pitkälle sivuille ulottuva tuulilasi jakaa veneen keskeltä. Tuulilasi aukeaa keskeltä ja lasin alla on pieni mustasta muovista tehty ovi. Kuskin edessä on veneen vakiovaristeinen kymmenentuumainen Yamarin Q -kosketusnäyttö, josta hallitaan karttaplotteria ja muita toimintoja, kuten poppivehkettä, jos sellainen on ruksittu mukaan lisävarustelistalta. Kartturin edessä on avaimella suljettava hansikaslokero.

Offshoreistuimien takana sivuilla on kätevät mukitelineet molemmin puolin venettä, joihin ylettyy myös takasohvalta. Takasohvalla matkustaa mukavasti kolme aikuista, joten veneen maksimihenkilömäärä kuusi tuntuu jopa hieman alimitoitetulta istumapaikkoihin suhteutettuna. Takasohvan alla on iso säilytystila tavaroille.

Veneen kiinteään polttoainetankkii mahtuu 107 litraa. Moottorin molemmin puolin on uimatasot, joiden päällä on mustat alumiiniturkit sekä alla säilitystilaa kiinnitysköysille tai ankkurille. Veneen oikealla puolella on uimatikkaat. Veneen vakiovarustelu on asiallinen, lisäeuroilla saa muun muassa vesihiihtokaaren, peräkuomun, trimmitasot, satamapeitteen ja aurinkopedin.

  • Array
  • Array
 

Turvallinen vene kokemattomalle veneilijälle

Ajossa Yamarin Cross 57BR viestii kuljettajalle, että nyt ollaan turvallisen laitteen kanssa tekemisissä. Meno on vakaata ja hyvällä tavalla yllätyksetöntä. Veneen ominaisuudet myös kertovat kiitettävän hyvin kuljettajalle, että milloin on syytä höllätä kaasua. Yamarin Cross 57BR tarjoaa kokonaisuudessaan turvallisen mutta hieman tylsän ajokokemuksen. Se on toki vain ja ainoastaan hyvä asia esimerkiksi veneilijälle, jolla ei ole kovin paljoa kokemusta.

Veneen vakiona oleva hydraulinen ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman ja kaasulla löytää helposti hyvän matkanopeuden, joka kevyessä kelissä voi hyvin olla lähellä 30 solmua. Koeajoveneen 100-hevosvoimaisella Yamahan moottorilla pääsee noin 35 solmun huippunopeuteen.

Kokonaisuudessaan Yamarin Cross 57BR tarjoaa paljon laadukasta venettä. Vaikka 57BR ei hirveästi ole uudistunut seitsemän vuoden aikana, se tarjoaa edelleen helpon ajokokemuksen sekä mukavat tilat niin retkiveneilyyn kuin yhteysvenekäyttöön.

Antti Liinpää

Cross 57 BR Q edition + Yamaha F100BETL

Pituus:  5,66 m
Maksimileveys: 2,17 m
Paino:  680 kg + moottori
Henkilömäärä: 6
Moottori: 80-115 hv
Huippunopeus: 38 solmua (115 hv moottorilla)
Hinta:  Vene + moottori (Yamaha F100BETL) 39 910 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.